Uzaya araç göndermek 90 milyon dolar, ankaparka dinazor getirmek ise 750 milyon dolar

Uzaya araç göndermek 90 milyon dolar, ankaparka dinazor getirmek ise 750 milyon dolar
Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan ve harabeye dönen Ankapark 750 milyon dolara mal olurken Elon Musk’un CEO’su olduğu SpaceX şirketinin uzaya fırlattığı “Falcon Heavy” uzay aracının maliyeti ise 90 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde 2013’te yapımına başlanan Ankapark, 20 Mart 2019’da açıldı. Açılışından 6 ay sonra ise, parkı 49 yıllığına kiralayan şirket çalışanlarına maaş ödeyemez duruma gelirken 100 kişi işten çıkarıldı. Başkent Elektrik’te 2.5 milyon TL birikmiş borcu nedeniyle parkın elektriklerini kesti. Ankara Büyükşehir Belediyesinin şu an görevde olan Başkanı Mansur Yavaş tarafından maliyeti 750 milyon dolar olarak açıklanan parkta şu an oyuncaklar, dinazorlar, elektrikli araçlar ve otorobotlar çürümeye terk edilmiş durumda.

FALCON HEAVY 90 MİLYON DOLARA MAL OLMUŞTU

Ankapark’taki bu duruma karşı, Elon Musk’un CEO’su olduğu SpaceX’in 2018 yılında uzaya fırlattığı “Falcon Heavy” uzay aracının maliyeti ise 90 milyon dolar olarak açıklanmıştı. 2016 yılında United Launch Alliance firması tarafından uzaya gönderilen “Delta IV Heavy”nin maliyeti ise 400 milyon doları bulmuştu. NASA tarafından fırlatma aracı olarak tasarlanan “Space Launch System”in maliyeti ise 500 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

MELİH GÖKÇEK''TE 450 MİLYON DOLAR DEMİŞTİ

Melih Gökçek, 2018 yılında yaptığı paylaşımda ise parkın 450 milyon dolara mal olduğunu söylemişti.

melih-gokcek-tweet.jpg

MANSUR YAVAŞ İSYAN ETTİ

Haber Global ekranlarında yayınlanan ''Saynur Tezel ile Kayıt Altında'' programına telefonla bağlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,

Ankara''daki su ihtiyacı ve altyapı çalışmalarına ilişkin Haber Global’de açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, Ankara’nın su arıtma ve altyapı çalışmaları için ayrılan paraların Ankapark’a harcandığını ifade etti.

İlgili Haberler