“Uzayda doğan bebekler insan olmayabilir”

“Uzayda doğan bebekler insan olmayabilir”
Biyolog Scott Solomon'a göre uzayda doğan bebekler tamamen insan olmayabilir. Solomon bir noktada uzaydaki şartlara uyum sağlamak için farklı evrimler geçiren türlerin çok farklı hale geleceğini ifade ediyor.

Uzayı keşif için insanlığın yapması gerekenler belli: Mars’a ve daha uzaktaki gezegenlere erişmeyi başarmalı ve oralarda koloniler kurmalı. Evrimsel biyolog Scott Solomon ise evrene nasıl yayılacağımızdan değil, yayıldıktan sonra ne yapacağımızdan yana kaygılara sahip. 

Scott Solomon’a göre gelecekteki insan kolonileri bildiğimiz anlamda insanlardan oluşmayacak. 

Solomon bir noktada uzaydaki şartlara uyum sağlamak için farklı evrimler geçiren türlerin çok farklı hale geleceğini, bir noktadan sonra insan olarak kabul edilemeyecek kadar değişeceğini öne sürüyor. 

Solomon, uzayda insan türünün yaşayacağı değişiklikleri de dile getiriyor. İlk olarak, uzaydaki düşük yerçekimi nedeniyle insanların kemik yoğunluklarının azalacağını, bunun da annelerin doğumda risk altında olması anlamına geleceğini söyledi. Haliyle uzayda tercih edilen doğum şekli sezeryan olabilir.

Bu da uzayda doğan insanların zaman içerisinde daha büyük kafalara sahip olabilecekleri anlamına geliyor. Zira biyolojik olarak, doğum kanalına sığma sorunları kalmayacak. 

İnsanlardaki değişikliğin sadece kafa boyutunda olmayacağını söyleyen bilim insanı, uzay insanlarının derilerinde yeni pigmentlerin ortaya çıkabileceğini söylüyor. Bu pigmentler, bizim vücudumuzda bulunan ve morötesi ışınları engelleyen pigmentlerin benzeri olacak ancak o konumdaki engellere karşı özelleşecek. Haliyle deri renkleri insanlardan farklı olabilir.