Uzaydan denize düşmek üzereyken görüntülendi. Geceyi adeta gündüze çevirdi

Uzaydan denize düşmek üzereyken görüntülendi. Geceyi adeta gündüze çevirdi
Avustralya'da düşen bir meteor geceyi gündüze çevirdi. Araştırma gemisinin kameralarına takılan meteorun düşme anı ile ilgili konuşan Sehayat Müdürü John Hooper, böyle bir olayı kaydedebildikleri için çok şanslı olduklarını ve meteorun görüntüsü karşısında hayrete düştüklerini belirtti.

Avustralya'nın Tazmanya kıyılarında araştırma için bulunan CSIRO RV Investigator adlı geminin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, düşen meteorun geceyi adeta gündüze çevirdiği görüldü.

Meteorun düşüşünü kaydetmeleri konusunda şanslı olduklarını söyleyen araştırma geminin Sehayat Müdürü John Hooper, meteorun düşüşünü kaydetmeleri konusunda şanslı olduklarını söyleyerek “Canlı yayın görüntülerini incelerken gördüklerimiz bizi hayrete düşürdü, meteorun boyutu ve parlaklığı inanılmazdı” dedi.

Geminin Astronomi ve Uzay Bilimi sorumlusu Glen Nagle ise “Her gün 100 tondan fazla doğal uzay enkazı Dünya atmosferine giriyor. Çoğu, güney okyanusu gibi ıssız bir bölgede meydana geldiğinden görünmüyor” diye konuştu.

İlgili Haberler