Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor

Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor

Üzeri nar gibi kızarmış fırında tavuk tarifinin püf noktaları

Tavuk pişirirken üzerinin nar gibi kızarmasının püf noktaları bulunmaktadır. İşte bu noktalara dikkat edilerek, mükemmel bir sonuç elde etmek mümkündür. İlk olarak, tavuğun cinsine ve büyüklüğüne göre fırın ayarının doğru yapılması gerekmektedir. Daha sonra tavuğun üzerine yağ sürülerek, fırına verilmeden önce tuz ve baharatlarla harmanlanması gerekmektedir. Bu sayede tavuğun üzeri hem kızaracak hem de lezzetlenecektir.

FIRINDA BÜTÜN TAVUK TARİFİ

MALZEMELER

  • 800-1000 gramlık bütün tavuk
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Fırın torbası

TARİF

maxresdefault-001.jpg

  • Bütün tavuğun derisini ocakta tütsü yaparak temizleyin.
  • Başlamadan önce fırının ısısını 200 dereceye ayarlayarak fırını önceden ısıtın.
  • Bir kase içerisine sarımsakları rendeleyin ve üzerine tuzu ilave ederek sarımsakları iyice ezin.
  • Üzerine toz kırmızı biberi, kekiği, kimyonu ve sütü ekleyerek iyice karıştırın.
  • Baharatların üzerine zeytinyağı da ekleyerek baharatlar ve yağın birbirine karışmasını sağlayın.
  • Sosu tavuğun iç kısımlarına ve derisine iyice yedirerek sürün ve içine çekmesi için 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Sosunu çeken tavuğu fırın torbasına yerleştirerek hava alabilmesi için torba üzerinde küçük delikler açın.
  • Önceden ısıttığınız fırının ayarını 150-170 derece arasına getirin ve tavuğu fırına verin. Ortalama 1-1.5 saat bu ısıda pişirmeye devam edin.
  • Tavuğunuz suyunu çekmeye başladığında fırın ayarınızı 200 dereceye yükseltip 20 dakika daha pişirin.
  • Fırın torbasından çıkardığınız dışı nar gibi çıtır çıtır, içi yumuşacık ve sulu kızarmış tavuğumuzu pilavla veya fırınlanmış sebze garnitürle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yararlanılan kaynaklar: mynet.com, youtube.com

İlgili Haberler
Turşu neden yumuşar? İşte kıtır kıtır turşu yapmanızı sağlayacak lezzet sırrı
Turşu neden yumuşar? İşte kıtır kıtır turşu yapmanızı sağlayacak lezzet sırrı
Birçok kişi yeşil fasulyeyle yapıldığına inanmıyor! Patates kızartmasına alternatifmiş
Birçok kişi yeşil fasulyeyle yapıldığına inanmıyor! Patates kızartmasına alternatifmiş
Poğaçaya lezzet katan tüyo! Fırından çıkarır çıkarmaz bunları yapmalısınız
Poğaçaya lezzet katan tüyo! Fırından çıkarır çıkarmaz bunları yapmalısınız
Bu tüyolara dikkat ederseniz biber dolmasında dağılma sorunu oluşmuyor
Bu tüyolara dikkat ederseniz biber dolmasında dağılma sorunu oluşmuyor
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?
Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor
Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Show TV'de isyan ettiren gelişme. Apar topar Sandık kokusu dizisinden ayrıldı
Show TV'de isyan ettiren gelişme. Apar topar Sandık kokusu dizisinden ayrıldı
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı
Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik