Üzerlik bitkisi nedir? Üzerlik bitkisinin faydaları nelerdir? Üzerlik çayı nasıl yapılır?

Üzerlik bitkisi nedir? Üzerlik bitkisinin faydaları nelerdir? Üzerlik çayı nasıl yapılır?
Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, ülkelerinde korona virüs görülmemesinin nedeninin üzerlik bitkisine dayandırdı. Vatandaşlar ise üzerlik bitkisi nedir? üzerlik bitkisinin faydaları nelerdir? Üzerlik çayı nasıl yapılır? sorularının cevaplarını arıyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, ülkelerinde korona virüs görülmemesinin nedeninin üzerlik bitkisine dayandırdı. Vatandaşlar ise üzerlik bitkisi nedir? üzerlik bitkisinin faydaları nelerdir? Üzerlik çayı nasıl yapılır? sorularının cevaplarını arıyor. Üzerlik bitkisiyle ilgili detaylar haberimizde…

ÜZERLİK BİTKİSİ NEDİR?

Üzerlik, antik çağlardan beri kullanılan hem bedensel hem de ruhsal sorunlara şifa bulduğu iddia edilen bir ottur. Bu ot başta solunum yolu hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

ÜZERLİK BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Üzerlik otu, halk arasında nazar otu olarak bilinmektedir. Bu otun tütsü olarak yakılması ortamdaki kötü enerjiyi alırken çay olarak demlenmektedir.

Üzerlik otunun faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

Metabolizmayı hızlandırarak bağırsakların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Bağırsaklarda bakteri ve kurt oluşumunu engeller.

Bahar aylarında yaşanan grip ve nezle gibi hastalıkların tedavi edilmesini sağlar. Aynı zamanda boğaz ağrısı ve enfeksiyonunu iyileştirdiği gibi öksürüğün de geçmesine yardımcı olur.

İdrar yollarında oluşan iltihap ve enfeksiyonların geçmesini sağlarken kronik baş ağrısı çekenlerin ağrılarını dindirme özelliği bulunmaktadır. Üzerlik otu, solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerin nefeslerini açar, nefes darlığı ve burun tıkanıklıklarına iyi gelir. Konsantrasyon güçlüğü ve dikkat dağınıklığı çekenlerin çayı ve tütsüsünü kullanmaları tavsiye edilmektedir.

ÜZERLİK OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir yemek kaşığı üzerlik otunu 2 su bardağı suyun içine koyup 2 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra ise çayın 7 dakika demlenmesini bekleyin. Süzdükten sonra çayı tüketebilirsiniz. Ancak bu çayın açık renk olması ve iki bardaktan fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Hamile kadınlar ise üzerlik otunu asla kullanmamalıdır.

İlgili Haberler