Uzman araştırmacı ve çarpıcı tespitleri

AK Parti kurucularından, 15 yıl yöneticisi ve ortağı olduğu ANAR araştırma şirketinden geçen yıl hisselerimi devrederek ayrılan ayrılan İbrahim Uslu FOXTV'nin konuğuydu. Açıklama ve tespitlerini ilgiyle izledim. Çok önemli laflar etti. Herhalde bu sözlerinden sonra hain ilan edilmiştir:

*Bugün başkanlık seçimi yapılsa Erdoğan'ın yüzde 40 oy toplaması mümkün değil.

*Yeni bir referandum olsa başkanlık sistemi geçmez.

*Enflasyon uçtu. Önümüzdeki yıllarda vatandaşın durumu daha da kötü olacak. Hergün herşeye zam milleti bezdirdi.

*Kadın hareketi canlandı. Milliyetçi muhafazakarlara tehdit haline geldi. MHP olayın nereye gittiğinin bile farkında değil.

*Kemal Kılıçdaroğlu'nu gerçekten çok başarılı buluyorum. Son kurultay bunun delili.

TELE1'de Sencer Ayata'ya devamlı yer verilmesine akıl-sır erdiremiyorum. Bu adam araştırmacıymış. Adamın yaptığı her anket sonucu AK Parti'ye hizmet ediyor. Mutlaka altında muhalefete birkaç kazık var. TELE1'de kurumsal yayın politikası konusunda bir denetim mekanizması yok mu?

Dikkatimi çekenler

Giderek "sahibinin sesi" haline dönüşen CNNTurk'de söylemleriyle beni şaşırtan bir isim izledim: Hürriyet'in Newyork temsilcisi Razi Canikligil... Nasıl şaşırmayayım, tamamen iktidar karşıtı cümleler sarfetti. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın bildiğiniz gibi aynı sığlığını sürdürdü. Söylediklerini gerçek dışı buldum. Yalçın'ın kullandığı dil de sanki hayatında hiç ABD'ye gitmemiş gibiydi.

Doğan Şentürk CHP kurultayı yayınında bizzat yer aldı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ise başından sonuna kurultayı izleyenlerdendi. Her ikisi de yerinde tespit ve analizleriyle izleyicileri yayında tutmayı başardılar.

Futboldan siyasete

Karagümrük-Adanademirspor playoff finalinde karşılaşacak. Akhisar'ı evinde yenip finalist olan Karagümrük çıktığı şampiyonluk yolunda devam ediyor. Rakibi Adanademirspor çok iyi bir takım. Perşembe akşamı kozlarını paylaşacaklar. Hatayspor ve Erzurumspor'dan sonra Süper Lig'e çıkacak üçüncü takım hangisi olacak göreceğiz.

Son maçında Fenerbahçe'ye yenilmesine rağmen ligde kalmayı başaran Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ı ekranda görünce geçmişte davalık olduğu bir konuyu hatırladım. Mahkemeden silahı için müsadere kararı çıkmıştı. Silahını teslim ederken aynen şunları söylemişti:

"Benden bundan bir tane daha var..."

Nasıl oluyor da 2 silaha birden ruhsat alabilmiş diye düşünmüştüm. Şimdi de bildiğiniz gibi Kanal İstanbul iki bölümünün inşaat ihalesin aldı. İster istemez aklıma, "Erdoğan'ın hemşehrisi olmak ayrıcalık mı?" sorusu geldi.

Bunun bir ayrıcalık olduğunu sanmıyorum ama "Erdoğancılığı" geçim kaynağı yapanlar da yok değil. Mesela bunlardan biri olan Hasan Kaçan yine ortaya çıktı. Bir de Kadir Çöpdemir'i bu familyaya dahil edebilirim. Ne yapıp edip, devlet destekli bir dizi veya reklamlardan besleniyorlar. Aslında Kasımpaşalılıkla da ilgileri yok.

Tutkuyla seyrettiklerim

TRT Avaz'da Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun Türk Dünyası'nı evimize getiriyor. Tebriz'den Türkiye'ye, oradan Azerbaycan'a kadar bütün Türk kökenli edebliyatçıları ayrıntıyla işliyor. Programda Türk kanı taşıyan herkesin yer almasına bayılanlardanım. Beğendiğim bir başka yapım da yine TRT'de. "Doğadaki İnsan" artık bir Serdar Kılıç klasiği haline geldi. Kendisine gerçekten hayranım. Yeraltındaki içme sularını bulup çıkarışı inanılır gibi değil. Böyle doğal güzelliklere ihtiyacımız var. Tabiattan bahsetmişken Denizde İpek Yolu adlı dış kaynaklı belgeseli de atlamayalım. Pakistan'dan Çin'e kadar nerelere nasıl gidiliyor çok iyi işleniyor. Bunu hazırlayanlar da tebrik ve takdire layık.

Erken kutlama

Bir hafta müsadenizi isterken şimdiden mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, milletçe huzur ve mutluluklar dilerim. Bayram'dan sonra buluşmak üzere sağlıcakla kalın.

(B.A)

Günün Sözü:

Tekerrür eden zevk, zevk değildir. Halide Edip Adıvar

Yazarın Diğer Yazıları