Uzman doktor koronada en riskli grup diyerek açıkladı. Sonuçları ölüme kadar gidiyor

Uzman doktor koronada en riskli grup diyerek açıkladı. Sonuçları ölüme kadar gidiyor
Araştırmacılara göre COVID-19 insan kalbi için oldukça korkutucu durumlar yaratabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Yalçın yaptığı açıklamalarda, COVID-19'a yakalanan asemptomatik kalp hastalarının daha fazla tehlike altında olduğunu ve potansiyel olarak tehlikeli iltihaplanma riskine dikkat çekti.

Tamindir'de yer alan habere göre, COVID-19 insan kalbi için oldukça korkutucu durumlar yaratabiliyor. Şiddetli vakalarda kan pıhtılanmasını tetikleyebilen virüs, iltihaplanma ve kalp aritmisine neden olabiliyor.

"BU DURUM KALP KRİZİNE NEDEN OLABİLİR"

Korona virüsün kalp hastaları üzerindeki etkilerine değinen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Yalçın, "Kalp hastalarında toksinlere bağlı oluşan tansiyon düşüklüğü ve damarların yüzeyini kaplayan endotelde meydana gelen bozukluklar sonucu kalp; hem dokuları hem de kendini yeterince besleyemeyebilir. Bu durum da kalp krizi oluşturabilir." diyor.

KORONA VİRÜS KALP HASTALARINI NASIL ETKİLİYOR?

Ayrıca daha önceki çalışmalar sonucunda, korona virüse yakalanan kalp hastalarının, kalp çevresindeki perikard tabakasında iltihaplanma ve aşırı sıvı tespit edilmişti. Test edilen 54 hastanın neredeyse tamamı ya hafif COVID-19'a sahipti ya da asemptomatikti.