Uzman isim altındaki kritik tarihi açıkladı. Gram altın ne kadar olacak?

Uzman isim altındaki kritik tarihi açıkladı. Gram altın ne kadar olacak?
Türkiye'de yaşanan kriz derinleşirken, uzman isim, altın fiyatlarını yakından ilgilendiren tarihi açıkladı.

Altın fiyatları için önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Fed toplantısı bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz gün katıldığı bir etkinlikte, kendisine yöneltilen sorularda yaptığı değerlendirmede piyasalar üzerinde etkili olan açıklamalarda bulundu. Başkan Powell yaptığı değerlendirmelerde, kasım ayında başladıkları tapering’i (varlık alımı azaltımı) birkaç ay önce tamamlamayı düşündüklerini ifade ederek, 14-15 Aralık tarihinde yapılacak Fed toplantısına dikkat çekti. Powell aynı zamanda, enflasyonun yüzde 2 hedefinin çok üzerinde seyrettiğine işaret ederek, enflasyonun ‘geçici’ olduğu ifadesinin bir kenara bırakılmasının zamanı olduğunu söyledi.

ALTIN İÇİN FED TOPLANTISI BEKLENİYOR

Fed’in tapering’i planlanandan daha erken bitirmesi, faiz artırım takviminin öne çekilebileceği beklentisini de oluşturacaktır. Bu durumun gerçekleşmesinin  dolar endeksini güçlendirmesi, ters korelasyon etkisiyle Altın Fiyatları üzerinde de aşağı yönlü etki etmesi beklenebilir. Piyasaların gözü kulağı Fed’in 14-15 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantıda olacak. Bu tarihe kadar da ABD kanadından gelecek istihdam ve enflasyon verileri önemli olacak.

GRAM ALTIN FİYATINDA YÜKSELİŞ KALICI OLACAK MI?

Milli Gazete''de yer alan habere göre, gram altın fiyatı için konuşan İslam Memiş, “Yükselişler bence kalıcı değil. 750 lira seviyesinin üzerinde satış fırsatı sunuyor. 750 lira seviyesi üzerinde alım yapmam kimseye de tavsiye etmem uyarılarım vardı. Efendim olur mu 800 liraya yükseldi. 1000 lira olacakmış. Kardeşim buyur al tutan mı var. 750 lira seviyesi üzerinde rakamlardan almam almayı da tavsiye etmem. Nokta. Ne zaman ki gram altın 640-620-585 lira seviyesinin altına sarkar ben altın düştü derdim. Düşer mi? Allah bilir. Benim tahmin ve öngörülerim böyle.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler