Yazın mantar hastalıklarına dikkat. Uzmanı kritik önlemleri açıkladı

Yazın mantar hastalıklarına dikkat. Uzmanı kritik önlemleri açıkladı
Yaz aylarının önemli tehlikesinin de mantar olduğu biliniyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Emin Özlü, mantar enfeksiyonları bulaşıcı olduğu için hijyene dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Emin Özlü, yaz aylarında sıcaktan korunma, beslenme ve cilt sağlığı konularında ipuçlarını açıkladı.

MANTAR ENFEKSİYONLARINA KAŞRI HİJYENE DİKKAT!

Yaz aylarında bazı cilt hastalıklarında artış görülebiliyor. Sıcaklık, terleme, yoğun güneş maruziyeti, deniz ve havuz sezonunun açılması gibi faktörler cilt yanıkları ve mantar hastalıklarına neden olabiliyor.

Doç. Dr. Özlü, mantar enfeksiyonları bulaşıcı olduğu için hijyene dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen önerilerini şöyle sıraladı:

“Yaz aylarında mantar enfeksiyonunu önlemek için hava geçiren ayakkabılar tercih edilmeli, ıslak kıyafetler kurusuyla değiştirilmeli. Yine bu aylarda tuzlu suyun ciltte kalarak kuruması cilt kuruluğuna neden olabilir. Kuruluğu önlemek için denizden çıktıktan sonra duş alınmalı ve uygun nemlendiricilerin kullanılmalı.

Yaz aylarında cilt sağlığının korunması için ağda, epilasyon ve kimyasal soyma gibi işlemlerden kaçınılmalıdır. Vücudun güneşten korunması için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Yine bu dönemde, yoğun ve cildi kapatan makyaj malzemelerinden kaçınılmalıdır. Yaz aylarında temizlenmesi kolay olan, cilde hava aldırabilecek, hafif ürünler tercih edilmelidir.

Beslenme düzenine de dikkat edilmeli. Yaz aylarında bol bol su içilmeli, sindirimi kolay olan hafif gıdalar tercih edilmeli, baharat kullanımı azaltılmalı, paketli gıda tüketiminden kaçınılmalı, meyve ve sebzeden zengin beslenilmeli.”

İlgili Haberler