Uzmanı yazınızı zehir etmeyin diye alınacak klima önlemlerini açıkladı

Uzmanı yazınızı zehir etmeyin diye alınacak klima önlemlerini açıkladı
Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Güneş, yazın klimadan kaynaklı hastalıklara dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

İHA’nın haberine göre; Batman’da yaz sıcaklıklarına karşı serinlemek amacıyla ev klima kullanan birçok vatandaş boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrıları, karın ağrıları gibi rahatsızlıklarla hastanelerde ve eczanelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

DAHİLİYE UZMANI RİSK GRUBUNDAKİLERİ SAYDI

Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Güneş, yaz aylarında her evde sıklıkla kullanılan ev tipi klimaların uygunsuz kullanımından kaynaklı rahatsızlıkların bademcik iltihabı, orta kulak iltihabı sinüzit, bronşit ve zatürreye kadar ciddi hastalıklara yol açabildiğini belirterek şunları söyledi:

“Özellikle çocuklar, yaşlılar, bağışıklık sistemi düşük olan romatizması olup ta selüloit kullananlar diyabet hastaları, diyaliz hastaları ve yaşlı hastaların bu risk grubundadır”

“KLİMANIN ALTINA GİRERKEN ÇOK TERLİ OLMAMALIYIZ”

Dr. Güneş açıklamasının sonunda, “Özetlemek gerekirse klimaların yaz başında periyodik bakımlarını yapmalıyız. Klimanın altına girerken çok terli olmamalıyız. Veya banyo çıkışlı ıslak bir kafayla klimanın önüne geçmemeliyiz. Ve belirli aralıklarla odamızı havalandırmamız gerekmektedir. Bununla birlikte klimanın sıcaklığı 22 ila 24 derece sıcaklığında tutup nem oranına yüzde 30 - 40 arasında olmasına dikkat etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 

İlgili Haberler