Uzmanından 'Orijinal sertifikalı ürün alın" uyarısı

Uzmanından 'Orijinal sertifikalı ürün alın" uyarısı
Kapalıçarşı'da pırlanta satıcısı Coşkun Gençoğlu, pırlanta almak isteyen alıcıların özellikle laboratuvar sertifikalı ürünleri tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Gençoğlu, pırlanta alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

DHA'nın haberine göre, Pırlanta almak isteyenlere uyarılarda bulunan pırlanta satıcısı Coşkun Gençoğlu, “ Alıcılar özellikle mağazadan çok laboratuvar sertifikalı ürünleri tercih etmeliler.
Sertifikayı ve numarayı birbiriyle karşılaştırdıkları zaman hiçbir şekilde aldanmazlar
” dedi.

Uzmanlar, pırlanta satın alınırken sertifikalı ürün satın alımına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Pırlanta almak isteyen vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor. Pırlanta orijinal sertifikalı ve garanti belgeli ise hem satışı sırasında sorun olmuyor hem de ürün sahte çıkmıyor.

Kapalıçarşı’da pırlanta alım satımı yapan Coşkun Gençoğlu yaptığı açıklamada,  pırlanta alınırken nerelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle anlattı:

"Sertifika laboratuvarlar tarafından veriliyor. Dünyada bilinen iki tane laboratuvar var. Biri  Amerika’da diğeri de Belçika’da. 
Bu laboratuvarlarda incelenen taşlara sertifika numaraları,  taşın üzerine işleniyor. Sertifika elimize aldığımız zaman taşın üzerinde de aynı numara işlenmiştir.
Müşteri bunun ikisini kontrol ettiği zaman bu taşın bu sertifikaya ait olduğunu otomatikman görmüş oluyor.

PIRLANTA ALIRKEN SERTİFİKALI ÜRÜN ALINMASI LAZIM

Gençoğlu, “Pırlanta alırken sertifikalı ürün alması lazım. Özellikle mağazadan çok laboratuvar sertifikalı ürünleri tercih etmeliler.
0.30 karat ve üzeri taşlarda bu sertifikalar bayağı yaygın.
Sertifikayı ve numarayı birbiriyle karşılaştırdıkları zaman hakiki ve sertifikalı ürün aldıkları zaman hiçbir şekilde aldanmazlar.
Biz de alırken sertifikalı ürün almaya özen gösteriyoruz. Laboratuvar sertifikalı ürün alıp kontrol ediyoruz aynı şekilde. Sertifikalı olduğu zaman rahatlıkla alıp satım yapabiliyoruz.
” Şeklinde konuştu.