Uzmanlar 'bu belirtilere kilitlenin' diyerek kimlerin koronayı daha uzun geçireceğini açıkladı

Uzmanlar 'bu belirtilere kilitlenin' diyerek kimlerin koronayı daha uzun geçireceğini açıkladı
Londra'daki King's College’de çalışan uzmanlar tarafından yapılan korona virüs araştırmasında, kimlerin uzatmalı koronaya yakalanma riskinin daha yüksek olduğu bildirildi. Araştırmaya göre tüm belirtileri gösteren bir hastanın, sadece öksüren bir hastaya göre uzatmalı korona olmasının ihtimalinin daha yüksek olduğu kaydedildi.

BBC’de yer alan habere göre Londra’daki King's College'tan araştırmacılar, korona virüs salgınına ilişkin önemli bir araştırmaya imza attı. Söz konusu araştırmada, kimlerin koronayı daha uzun geçirme ihtimalinin yüksek olduğuna odaklanıldı.

King's College'tan Dr. Claire Steves BBC'ye yaptığı açıklamada "İlk haftada beşten çok semptom göstermek, başlıca risk faktörlerinden biri" dedi.

"SADECE ÖKSÜRÜĞÜ OLAN İNSANIN RİSKİ DAHA AZ" 

Covid-19 öksürükten fazlası ve tüm organları etkileyebiliyor. Öksürük, halsizlik, başağrısı, ishal, koku-tat kaybı gibi potansiyel semptomların hepsini gösteren birinin riski, sadece öksürüğü olan bir hastaya göre daha fazla.

Risk aynı zamanda hem yaşla, özellikle 50 yaş üzerinde, hem de kadın olmakla birlikte de artıyor. Dr. Steves "İlk verilerden erkeklerin hastalığı ağır geçirme ve hayatlarını kaybetme riskinin daha fazla olduğunu gördük, kadınlarda da uzatmalı Covid riski daha yüksek görünüyor" dedi.

Astım ve akciğer rahatsızlıkları dışında hiçbir sağlık sorunu ise uzatmalı Covid ile ilişkilendirilmedi. 

Kaynak: BBC