Uzmanlar ‘cebinizde sağlık taşıyın’ diyerek açıkladı. Tüketmesi çok kolay, hem de kilo verdiriyor Mükemmel besin…

Uzmanlar ‘cebinizde sağlık taşıyın’ diyerek açıkladı. Tüketmesi çok kolay, hem de kilo verdiriyor Mükemmel besin…
Uzmanlar, kuru meyve yiyen insanların yemeyen insanlara göre daha fazla kalori yaktığını açıkladı. Kuru meyvenin ayrıca enerji verdiği de biliniyor.

Uzmanlar, yiyeceklerin insan sağlığına zararları ve yararları konusunda araştırmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Kuru meyveler de insan sağlığına faydalı olan besinlerden biri… Buna göre bir araştırmada daha kuru meyvelerin insan sağlığına katkıları ortaya konuldu.

Kurutulmuş meyve yemek, kaliteli beslenmeye destek oluyor İnsanlar kuru meyve yedikleri günlerde daha fazla kalori yakıyor.

Araştırmacılar kuru meyve yiyenlerin genellikle yemeyenlere göre daha sağlıklı olduğunu ve insanların kuru meyve yedikleri günlerde, yemedikleri günlere göre bazı temel besin maddelerini daha fazla miktarda tükettiklerini buldular. Bununla birlikte, insanların kuru meyve yedikleri günlerde daha fazla toplam kalori tükettiklerini de buldular.

MEYVE EKSİKLİĞİ ÖNEMLİ FAKTÖR 

Önceki araştırmalar yetersiz beslenmenin kardiyovasküler hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin neredeyse yarısına katkıda bulunduğunu ve meyve eksikliğinin ana faktör olduğunu bulmuştur. Araştırmacılara göre meyveler, lif, potasyum ve kalp sağlığına uygun birkaç biyoaktif madde de dahil olmak üzere bol miktarda besin sağlar.

Bu faydalara rağmen diğer araştırmalar insanların sınırlı bulunabilirlik, maliyet ve diğerlerinin yanı sıra hızla bozulabileceği gerçeği de dahil olmak üzere bir dizi nedenden dolayı yeterince meyve yemeyebileceğini bulmuştur.

KURU MEYVE TÜKETENLER DAHA SAĞLIKLI 

Mevcut çalışmada araştırmacılar, kuru meyvenin daha ucuz olabileceği için taze meyveye sağlıklı bir alternatif olup olmayacağını incelemek istediler. Çalışma için ekip 25.590 katılımcının verilerini kullandı.

Katılımcılar, kurutulmuş meyveler de dahil olmak üzere son 24 saat içinde tükettikleri tüm yiyecekler hakkında bilgi verdiler.

Verileri analiz ettikten sonra, araştırmacılar, ankette kuru meyve tükettiğini bildiren kişilerin, tüketmeyenlere göre daha sağlıklı beslenmeye sahip olduklarını buldular. Ayrıca daha düşük vücut kitle indeksi, bel çevresi ve sistolik kan basıncına sahip olma eğilimindeydiler.

Ek olarak, araştırmacılar, kurutulmuş meyve yedikleri günlerde katılımcıların daha fazla toplam karbonhidrat, diyet lifi, potasyum, çoklu doymamış yağ ve toplam kalori tükettiklerini buldular.

Kaynak: Sağlıklıyız.com