Uzmanlar daha yeni açıklıyor: Kimse bilmiyordu: İşte korona virüsün yeni belirtisi: Bakın nasıl ortaya çıkıyor

Uzmanlar daha yeni açıklıyor: Kimse bilmiyordu: İşte korona virüsün yeni belirtisi: Bakın nasıl ortaya çıkıyor
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Yılmaz Mumcu, gözde kızarıklığın korona virüs belirtisi olabileceğini söyledi.

Milliyet'te yer alan habere göre korona virüs salgını tüm dünyada etkilerini göstermeye devam ederken, korona virüsün yeni belirtileri de ortaya çıkmaya devam ediyor. Uzmanlar, korona virüs belirtilerinde değişiklikler olduğunu vurgularken, hastalığın yeni belirtilerine ilişkin dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Yılmaz Mumcu, korona virüsün yeni bir belirtisine dikkat çekerek, “Diğer viral kırmızı göz hastalıklarında olduğu gibi yeni korona virüs belirtileri arasında da gözde kızarıklık, çapaklanma, sulanma gibi bulgular ortaya çıkabiliyor. Bu şikayetlerle başvuran hastada ayırıcı tanıda akla korona virüsü getirmekte fayda var. Göz doktoruna konjonktivit ile başvuran hastada ateş, solunum yolu tutulumu bulguları varsa ve öksürük, solunum güçlüğü de eşlik ediyorsa korona virüs akla getirilmeli. Tüm hastalar için poliklinik hizmeti sırasında sosyal mesafeyi koruyacak ve temizlik kurallarına dikkat edilecek şekilde hareket edilmesi gerekmektedir” dedi.