Uzmanlar, koronayla mücadelede çok tehlikeli bir yanlış diyerek uyardı. Meğer bilimsel bir karşılığı yokmuş

Uzmanlar, koronayla mücadelede çok tehlikeli bir yanlış diyerek uyardı. Meğer bilimsel bir karşılığı yokmuş
Farklı 80 bilim insanının ortak yolladığı mektupta, korona virüsle mücadelede toplumsal bağışıklık yöntemine ilginin tekrardan arttığı belirtilerek, bu yöntemle virüsü durdurmaya çalışmanın çok tehlikeli bir yanlış olduğu uyarısında bulundu.

ANADOLU AJANSI- Dünya üzerinde farklı ülkelerden 80 bilim insanı tıp dergisi Lancet’e ortak bir mektup yolladı. Yollanan uyarıda toplumsal bağışıklığın korona virüsle mücadelede bilimsel bir karşılığının olmadığını bildirdi.

Salgındaki ikinci dalga nedeniyle birçok ülkede kısıtlamaların yeniden uygulanmaya başladığı, bunun yaygın şekilde moral bozukluğu ve güven sorununa yol açtığı ve bu sebeple son dönemde toplumsal bağışıklığa ilginin tekrar arttığı belirtildi.

Mektupta, "Gençler arasında kontrolsüz bulaşma, ölüm oranlarını arttırma riski de taşıyor. Ölümlere ek olarak, bu durum iş gücünü olumsuz etkileyecek ve sağlık hizmetlerinin sağlanmasını engelleyecek. koronanın toplumda yayılmasını kontrol etmek, güvenli ve etkili aşılar bulunana kadar toplumları ve ekonomileri korumanın en iyi yoludur" ifadelerine yer verildi.

Mektuptaki imzacılar arasında, İngiltere hükümetinin eski bilim danışmanı Sir David King, Dünya Sağlık Örgütü eski direktörü Anthony Costello, viroloji uzmanı Prof. Deenan Pillay ve Avrupa Halk Sağlığı uzmanı Prof. Martin McKee de bulunuyor.

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK NEDİR?

Toplumsal bağışıklık metodunda düşük risk grubunda olanların virüse yakalanması böylece toplumunun, salgına karşı bağışıklık kazanması amaçlanıyor.

Yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanların izole edildiği bir ortamda özgürlükleri kısıtlanmadan hareket edebilen düşük risk grubundaki kişilerin en az yüzde 60'ına virüs bulaşması toplumsal bağışıklık için yeterli kabul ediliyor.