Uzmanlar ömrü uzatan mucize besini açıkladı. Ölüm riskini azaltıyor hastalıklara kafa tutuyor

Uzmanlar ömrü uzatan mucize besini açıkladı. Ölüm riskini azaltıyor hastalıklara kafa tutuyor
ABD’nin Ohio eyaletinde yer alan Cleveland Clinic’ten bilim insanları ömrü uzatan besini açıkladı. Buna göre, düzenli olarak acı biber tüketmek kanser veya kalp hastalıkları da dahil olmak üzere hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskini azaltıyor.

DHA'da yer alan habere göre, ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, bilim insanları Çin ve İtalya'da yapılan çalışmaları gözden geçirerek 570 bin kişiye ait sağlık ve beslenme verilerini inceledi. Araştırma sonucunda düzenli olarak acı biber tüketmek ömrü uzattığı ortaya çıktı.

İLTİHAPLANMAYA, TÜMÖRE, OBEZİTEYE KARŞI SAVAŞIYOR

Araştırmacılar, bibere acı tat veren ve bir antioksidan olan kapsaisinin, iltihaplanma ve tümörlerle savaşmaya yardımcı olarak kan şekeri seviyelerinin kontrol altında tutulmasını sağladığını, böylelikle hem diyabete hem de obeziteye karşı koruma sağladığını söyledi.

1200x627-aci-biberin-faydalari-nelerdir-1556538303367.jpg

"ANTİ KANSER ETKİSİ VAR"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta da kırmızı acı biberin haftada en az iki kez tüketilmesini önerdi. Prof. Dr. Küçükusta, "İltihap giderici ve anti kanser etkisi var. O yüzden sofranızdan eksik etmeyin" diye konuştu.

"KALP DAMAR HASTALIKLARINA DA İYİ GELİYOR"

Küçükusta, “Son yıllarda yapılan üç büyük araştırmada acı biber tüketiminin kalp damar hastalığına bağlı ölümler başta olmak üzere birçok rahatsızlığa bağlı ölümleri önlediği ortaya çıktı” dedi.

5bbe530d7152d82534c51a6d.jpg

"SOFRALARDAN EKSİK EDİLMEMELİ"

Haftada en az iki gün sofralarda acı biber bulundurulması gerektiği söyleyen Küçükusta, “Kırmızı acı biberin sağlıklı yaşamak için sofralarımızda olması gerekiyor. Kırmızı acı biberin iltihap giderici ve anti kanser etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı biberin, bağırsak bakterilerinin dengesinin bozulmasıyla ortaya çıkan obezite ile diyabet, kalp damar rahatsızlıkları ve kanserlerin önlenmesinde işe yarayabileceğini gösteren bulgular var” ifadelerini kullandı.