Uzmanlar resmen açıkladı: İşte paket servisten korona virüs kapmamanın tek yolu

Uzmanlar resmen açıkladı: İşte paket servisten korona virüs kapmamanın tek yolu
Bilim insanları, paket servislerden korona virüs bulaşmamasının tek yolunun, garson ve servisçilerin hijyenine dikkat etmesi olarak açıkladı.

Korona virüs salgınının başlamasından bu yana en çok merak edilen konulardan biri de 'paket servislerden korona virüs bulaşıp, bulaşmayacağı...' 

Bilim insanları, gıdadan korona virüs bulaşmadığını açıklasa da vatandaşlar, paket servisler yoluyla korona virüse yakalanmaktan korkuyor. 

İndependent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'nun haberine göre, geçen ay Güney Amerika’dan Çin'e gönderilen donmuş karides ve tavuk kanatlarında korona virüs izlerinin bulunduğu yönündeki açıklamaların ardından, benzer bir durum bu kez de Rusya'dan Çin'e yollanan donmuş kalamarlarda yaşandı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise korona virüsün gıda veya ambalaj yoluyla yayıldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığında ısrarcı.  

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Sibel Bölek, "Dışardan bir yemek yiyorsunuz. 'Restoranda yemek yemek, virüs yayılımını artırıyor' deniliyor ama o yayılım yemekten mi yoksa ortamın kendisinden mi belli değil. Pişirilmiş bir gıdayı personel önünüze getiriyor. Getiren kişi Kovid-19'lu ise, öksürme ve hapşırma yoluyla virüsü bulaştırmışsa ve siz bunu yerseniz, risk doğar. Personelden (garson, bulaşma riski var. Benzer şekilde dışardan yemek sipariş etmeniz durumunda da onu paketleyen personel pozitif ise, paketlerken hijyen kurallarına uymazsa, siz bunu hiç pişirmeden tüketirseniz, yine buradan virüsün yayılma zinciri oluşabilir" dedi. 

Kaynak: İndependent Türkçe