Uzmanlar uyardı: Gıda alışverişinde virüsten nasıl korunuruz?

Uzmanlar uyardı: Gıda alışverişinde virüsten nasıl korunuruz?
Gıda Aydınlatma Platformu, gıda alışverişlerinde korona virüsten korunma yöntemlerini paylaştı.

Gıda ve beslenme alanındaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kurulan Gıda Aydınlatma Platformu, gıda alışverişlerinde korona virüsten korunma yöntemlerini konusuna açıklık getirdi.

Yeni tip korona virüsün havadaki damlacıkların doğrudan solunması veya ele bulaşan mikrobun ağız veya gözlere sıçramasıyla bulaştığı, bu nedenle alınacak en iyi önlemin sosyal mesafeyi korumak ve elleri doğru şekilde yıkamak olduğu belirtildi.

Market alışverişlerinin internetten yapılması, yapılamaması durumunda ise başkalarıyla mesafenin korunması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Marketten alınan/gelen ürünlerin üç saat havalandırılması veya ambalajların çamaşır suyuyla silinmesinin virüs bulaşmasını engelleyeceği ifade edildi ve internetten yemek siparişi verenlerin içini rahatlatacak bir açıklama yapıldı. Restoranlardan hazır yemek siparişlerinin hastalık açısından bir risk oluşturmadığı vurgulandı.

Gıda alışverişinde korona virüsten korunmanın yolları şöyle sıralandı:

- Market alışverişini internet üzerinden yapın.

- Alışverişe çıkmanız gerekirse ortak alanlarda ortak yüzeylere dokunmamaya çalışın. Ortak yüzeylere dokunursanız elinizi ağız, burun veya gözünüze değdirmeyin.

- Başkalarıyla aranızda 2 metre mesafeyi korumaya çalışın.

- Marketten gelen ürünleri açık havada bekletin ya da plastik, cam, metal ambalajları çamaşır sulu suyla silin, ambalajsız sebze meyveyi muslukta yıkayıp kurutun.

- Marketten gelen poşet ve ambalajlara dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın. Paket servisle gelen yemeği temiz kaplara alarak poşet ve ambalajlarını atın, elinizi yıkayın.