Uzmanlar 'Üzülerek açıklıyoruz' dedi ve duyurdu: Korona virüs aşılarıyla ilgili çok kötü gelişme

Uzmanlar 'Üzülerek açıklıyoruz' dedi ve duyurdu: Korona virüs aşılarıyla ilgili çok kötü gelişme
Uzmanlar, gelecekte su kıtlığı çekmesi beklenen Dünya'nın önemli bir sorunla daha karşı karşıya kaldığını açıkladı. Yetkililer, dünyanın giderek büyüyen bir kum kıtlığıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Kum, korona virüs aşıları için üretilen camın da hammaddesi...

Uzmanlar 'Üzülerek açıklıyoruz' dedi ve duyurdu: Korona virüs aşılarıyla ilgili çok kötü gelişme

Su kıtlığının ardından Dünya''yı bekleyen yeni bir tehlike daha kamuoyu ile paylaşıldı. Uzmanlar, gelecekte su kıtlığı nedeniyle büyük zorluklar çekmesi beklenen Dünya''nın, önemli hammaddeleri arasında yer alan kum ile ilgili de önemli sorunlar yaşandığını aktardı. 

CNBC''nin haberine göre, Birleşmiş Milletler Çevre Programı''nda (UNEP) iklim bilimci olan Pascal Peduzzi, düşünce kuruluşu Chatham House''un ev sahipliği yaptığı yeni bir web seminerinde, "Sadece kumun her yerde olduğunu düşünüyorduk. Bu nedenle, kum kıtlığının başlayacağı hiç aklımıza gelmezdi. Ama dünyanın birçok bölgesinde bu durum görülmeye başlandı. Önümüzdeki on yıl içinde neler olabileceğini tahmin etmemiz gerekli. Çünkü ileriye bakmazsak, kum tedariği ve arazi planlamasıyla ilgili büyük sorunlarımız olacak” dedi. 

MİLYONLARCA DOZ AŞI ÜRETİLEMEYEBİLİR

Aşıları, dünya çapında dağıtmak için milyarlarca flakon ve şırınga gerektiği göz önüne alındığında ise salgın sırasında cam eksikliği özellikle endişe veriyor. Medikal cam endüstrisi 2020''de talebi henüz karşılamaya başladı, ancak salgın ve ardından gelen aşı üretimi süreci hızla geriye götürdü. 

İtalyan flakon üreticisi Stevanato Group, Pharma Manufacturing''e verdiği demeçte, flakonlara yönelik küresel talebin önümüzdeki iki yıl içinde 2 milyar kadar artacağını söyledi.

ÜRETİMİ GENEL OLARAK 3 ŞİRKETİN ELİNDE

Aşı uzmanı James Robinson, aşı 10 dozluk flakonlara yüklense bile pandemi için hala yüz milyonlarca flakonun gerekli olduğunu söyledi.

Dünya genelinde, sadece üç şirket (Corning, Schott ve Nipro Pharma Corporation)  flakon ve şırıngalar için gerekli olan farmasötik cam tüplerin çoğunu üretiyor. Üç farmasötik cam şirketinin liderleri, küresel bir sağlık krizinin ortasında talebi karşılamak için birlikte çalıştıklarını söylüyor. Corning genel müdürü Brendan Mosher, Pharma Manufacturing''e yaptığı açıklamada, “Sektör, rekabet ruhunu bir kenara bırakıyor. Herkesin bu mücadelede birlikte olduğu her zamankinden daha fazla hissettiriyor" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: CNBC- NTV