Türkiye’nin, tarımda ileri gelen şehirlerinden biri olan Mersin’de, ilkbaharın gelişiyle birlikte hasat sezonu başladı.
Üzümlerin altına ekiliyor yalnızca o ürün yetişiyor. Tek tek elle toplanıp pazarda 70 TL’ye satılıyor
Hasat sezonu, nisan ayıyla birlikte yeni bir döneme giriş yaptı. Tarım şehri Mersin’de, üreticiler hasat için bahçelere koşuyor. O ürün, üzüm bağlarının altında yetiştiriliyor ve tek tek elle toplanıyor. İlkbaharın gelişini müjdelerken, pazarda kilosu 70 TL’ye satılıyor.
Mersin'in Erdemli ilçesinde, birçok sera alanında ürün yetiştiren çiftçiler, ekonomiye katkı sağlıyor. Üzüm bağlarının altında yetiştirilen fasulyeler ise, farklı çeşitleriyle sofraları süslüyor.
Mersin’de birçok kişi geçimini çiftçilik yaparak sağlarken, bölgedeki üreticilerden bir olan Mustafa Pazar, son 5 yıldır üzümlerinin altında fasulye yetiştirerek ikinci bir gelir elde ettiğini aktardı.
Bölgede bulunan çiftçilerin üretim ve ekonomiye katkı sunduğunu ifade eden Pazar, hasat sezonunda çalışmalarına devam ettiğini iletti.
Pazar, Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu'dan destek aldıklarını belirtti ve bu yıl, ilk fasulye hasadına başladıklarını kaydetti ve üzümlerin altında yetiştirilen ve hasadı yapılan fasulyelerin kilosunun, 60-70 TL arasında olduğunu ifade etti.
Fasulye hasadının sonrasında üzüm hasadının başlatacağını kaydeden Pazar, üzümlerin altında genellikle fasulyeye yetiştirildiğini aktardı.
Mustafa Pazar, üzerinde bir mahsul olması sebebiyle, alt kısımda fasulye dışında başka bir ürün yetiştirmenin mümkün olmadığını vurguladı.