Vatandaşın canı yasak istiyor: Vaka sayısı arttı ama ne maske ne mesafeye dikkat edildi

Vatandaşın canı yasak istiyor: Vaka sayısı arttı ama ne maske ne mesafeye dikkat edildi
Türkiye'de son açıklanan verilere göre korona vakalarında artış yaşanırken Kadıköy Caddebostan Sahili'nde yaşanan yoğunluk ve vatandaşların maske ve mesafe kuralına dikkat etmemesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

1 Haziran'dan itibaren korona virüs salgını kapsamında alınan kısıtlama tedbirlerinin normalleşme süreciyle birlikte kaldırılması sonrasında vatandaşlar sahillere akın etti. Kadıköy'deki Moda ve Caddebostan Sahili'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Arkadaşları ve aileleriyle birlikte çimlere oturan vatandaşlar canlı müzik dinleyerek vakit geçirirken bazı vatandaşlarsa yürüyüş yaparak bisiklet sürdü.


Vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları ve maske takmadıkları görüldü. 


FAHRETTİN KOCA UYARMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından son rakamları paylaşırken, vaka sayılarındaki artışa ve maske-mesafe kuralına uymayan vatandaşlara dikkat çekmişti. Koca, "Vaka sayısındaki artış, tedbirlere uymayanları uyarıyor. Giderek, hepimizi." ifadelerini kullanmıştı.

POLİS UYARIDA BULUNDU 

Öte yandan sahillere akın eden vatandaşlara polis ekipleri “Kıymetli vatandaşlarımız korona virüsü ile mücadeleniz devam ediyor.


Salgın tehlikesi geçmiş değil, lütfen tedbirlerimize uyarmaya devam edelim" şeklinde anons yaparak uyarıda bulundu.


Caddebostan ve Moda Sahili'nde yaşanan yoğunluk havadan da görüntülendi.