Vaka sayısı ne oldu? Salgın ne kadar daha devam edecek?

Vaka sayısı ne oldu? Salgın ne kadar daha devam edecek?
Vaka sayısı ne oldu? Salgın ne kadar daha devam edecek?

Sağlık Bakanı Koca, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında beş ay sonra ilk defa günlük koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Koca, Türkiye'de son 24 saat içinde 28 bin 351 kişide koronavirüs tespit edildiğini söyledi. Böylece Türkiye, dünyada günlük olarak en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülkelerden biri oldu.

Koca, Eylül ayında yaptığı açıklamada 29 Temmuz'dan beri günlük olarak vaka sayısının değil, hasta sayısının açıklandığını söylemişti.

Bu açıklamaya hem Türkiye'deki sağlık alanında görev yapan meslek birliklerinden hem de Dünya Sağlık Örgütü dahil olmak üzere uluslararası camiadan tepki gelmişti.

İngiltere, Türkiye'nin uluslararası normlara göre vaka sayısını açıklamadığını gerekçe göstererek seyahat koridoru uygulamasını kaldırmıştı.

'ARTIK SEMPTOM GÖSTERMEYEN VAKALAR DA TABLOLARDA OLACAK'

Sağlık Bakanı Koca, Çarşamba günü ise vatandaşların tüm verilerden haberdar olmak istediğini söyleyerek artık semptom göstermeyen vakaların da günlük tablolarda yer alacağını aktardı.

Koca Eylül ayında yaptığı açıklamada, "Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor" demişti.

TÜRKİYE, AVRUPA'DA İLK SIRADA

Açıklanan yeri verilerle Türkiye, Avrupa'da günlük vaka sayısı açısından ilk sırada.

İstanbul Tabip Odası da attığı tweetinde "Avrupa'da pozitif vaka sayılarında birinciyiz" ifadesini kullandı.