Sokağa çıkma yasağı geliyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa’da açıkladı

Sokağa çıkma yasağı geliyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa’da açıkladı
Bursa’da son dakika açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının Anadolu’da ikinci zirvesinde olduğunu belirtti. Vaka sayılarının artmasıyla birlikte vatandaşlar, “Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusunu sıkça arattı. Bakan Koca ise, Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı getirmeyi düşünmüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde korona virüs salgınına ilişkin son durumu açıkladı. Korona virüste riskli bir yükselişle karşı karşıya olduklarını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?” sorusuna yanıt verdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Hareketliliğin artmasıyla korona virüs salgınının artacağını biliyoruz diyen Bakan Koca, “Sokağa çıkma yasağı gibi bir durum düşünmüyoruz. Hareketliliğin artmasıyla salgının da arttığını biliyoruz. Kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini, evlere de mümkün mertebe dışarıdan misafir alınmamasını bu dönemde özellikle önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın konuya ilişkin açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Özellikle sokağa çıkma yasağı gibi bir durumu düşünmüyoruz. Ama hareketliliğin artmasıyla birlikte salgının arttığını iyi biliyoruz. Tedbirlere hassasiyetle uymanın önemli olduğunu, kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini, özellikle ev içi bulaşın daha arttığını görüyoruz, bu dönemde evlere dışarıdan misafir alınmamasını önemsiyoruz. Ulaşımın önemli kaynak olduğunu esnek mesai, hem kamuda hem özel sektörde ciddi anlamda devreye giriyor olmalı. Günün özellikle pik yapan iki saati var. Bu zaman dilimini azaltmanın yolu esnek mesaiden geçer. Bunu hem özel hem kamu uyguluyor olmalı, tek başına olmaz”