Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne dikkat çeken atama

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne dikkat çeken atama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Okçuluk Vakfı'nın Kurucu Genel Sekreteri Erol Ökten’i Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı.

Yeniçağ / İstanbul

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarından bir isim dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Okçuluk Vakfı’nın Kurucu Genel Sekreteri Erol Ökten, Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi.

Söz konusu vakıf, yerel seçim sürecinde Yeniçağ’ın gündeme getirdiği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP döneminde yardım adı altında çok sayıda taşınmaz aktardığı vakıfların başında geliyordu.

İstanbul’da seçimlerin tekrarlanması sürecinde de çokça sorulan sorulardan biri de “AKP İstanbul’dan neden vazgeçmiyor” sorusu olmuştu. Siyaset kulislerinden AKP’nin, söz konusu vakıflara sağlanan destek şehirdeki yüksek rant için İstanbul seçimlerini tekrar ettirdiği iddiaları yükselmişti.

İstanbul’da tekrarlanan seçimlerin de büyük bir farkla kaybedilmesinin ardından Okçular Vakfı’nın Kurucu Genel Sekreteri’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde bu denli önemli bir göreve getirilmesi ise dikkat çekti.

İlgili Haberler