Valencia'daki koşularda tarihi rekorlar

Valencia'daki koşularda tarihi rekorlar
Valencia tarihi bir atletizm gecesine ev sahipliği yaptı. Ugandalı Joshua Cheptegei erkekler 10 bin metrede 26:11.00'le Kenenisa Bekele'nin 15 yıllık dünya rekorunu kırdı. Joshua Cheptegei, “Beklentilerimi karşılamak istiyordum ve bu yüzden rüyamı başardığım için çok mutluyum” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre, İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen World Record Day etkinliğinde Ugandalı atlet Joshua Cheptegei erkekler 10 bin metre, Etiyopyalı Letesenbet Gidey ise kadınlar 5 bin metrede dünya rekoru kırmayı başardı.

BİNLERCE KİŞİ REKORA ŞAHİT OLDU

Hollanda menşeli NN Running Team, Global Sports Communication ve SD Correcaminos tarafından düzenlenen ve erkekler 10 bin metre ile kadınlar 5 bin metrede rekor denemesi anlamı taşıyan etkinlik, Olympic Channel’dan canlı yayınlanırken binlerce kişinin izlediği etkinlikte dünya rekoru derecesi geldi ve organizasyon bir numaralı amacına ulaşmış oldu.

gidey-reuters-haber-ici1-11952327.jpg

CHEPTEGEI BİR ÇOK DALDA REKOR KIRDI

Pandemi nedeniyle yaz olimpiyat oyunlarının ertelenmesiyle büyük çaplı hedeflerinde yol değişikliğine gitmek zorunda kalan ve alternatif yarışmacı planlarla performanslarını ölçmeye çalışan sporculardan Cheptegei, 26:11.00’le Kenenisa Bekele’nin 15 yıllık (26:17.53 / Brüksel, 2005) erkekler 10 bin metre dünya rekorunu kırdı.

EŞ ZAMANLI REKORU ELİNDE TUTAN 10.SPORCU

Cheptegei, 5 bin metre, 10 bin metre, 5 bin metre yol koşusu ve 15 bin metre yol koşusu branşlarında dünya rekorlarını elinde tutuyor. Ugandalı, hem 5 binde hem de 10 binde eş zamanlı olarak dünya rekorunu elinde tutan 10. sporcu oldu.

"6 YILDIR HAYALİNİ KURUYORDUM"

Ugandalı atletle birlikte gecenin bir diğer tarihi sonucuna imza atan 22 yaşındaki Etiyopyalı uzun mesafeci Letensebet Gidey ise mutluluğunu dile getirerek ve “Dünya rekorunu kırmanın 6 yıldır hayalini kuruyordum” dedi.