Salda Gölü'ne yapılacak tam 36 kilometre. Vali açıkladı

Salda Gölü'ne yapılacak tam 36 kilometre. Vali açıkladı
Yapılan çevre düzenlemeleri ile tepkilerin odağındaki Salda Gölü şimdi de "Bisiklet yolu" projesiyle gündeme geldi. Burdur Valisi Ali Arslantaş, Salda Gölü çevresinde 36 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapılacağını açıkladı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'ne ilişkin yönelik yapılan çalışmalar hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

 Arslantaş, köy pansiyonculuğunun yaygınlaştırılması için Salda köyü, Doğanbaba köyü ve Kayadibi mahallesinde oturan vatandaşların başvurabileceği hibe programı uygulaması başlatıldığını belirtti. Salda Gölü çevresinde 36 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapımına başlanacağını da kaydeden Vali Arslantaş, göle kuş uçuşu 7 kilometre mesafedeki kayak tesisleri bölgesinde çadırlı kamp alanları ve karavan kamp alanları oluşturulacağını ifade etti.

Arslantaş, "Salda Gölü çevresinde 36 km uzunluğunda bisiklet yolu yapımına başlanacaktır. Salda Gölü ve yakın çevresinin ziyaretçi taşıma kapasitesinin belirlenmesini ve gerekli alt yapı yatırımlarının tamamlanmasını takiben, Beyaz Adalar bölgesine girişler ve kullanımlar yeniden düzenlenecektir" dedi.