Vali Şahin'e Alman istihbaratı soruldu

Vali Şahin'e Alman istihbaratı soruldu
Almanya'nın İstiklal caddesindeki saldırıyı bilmesi ve daha önceden uyarılar yapmasına İstanbul Valisi Vasip Şahin tepki göstermişti. Gazeteciler Vali Şahin'e bu konuyu sordu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

İstanbul Valisi Vasip Şahin'e Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaretinin ardından önceki gün yabancı ülke konsolosluklarından yapılan saldırı uyarıları soruldu. Saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısının IŞİD üyesi olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu ifade eden Vali Şahin, "güvenlik açığı mı" bulunduğu şeklindeki soruya, "Biz elimizden gelen tedbirleri en iyi şekilde almaya devam ediyoruz. Bu konu ayrıca incelenecektir" yanıtını verdi.

"O uyarıyla bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bağlantı yok"

Valiliğin, yabancı ülke temsilciliklerinin uyarılarına karşı yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Şahin "O uyarıyla, istihbaratla, bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bir bağlantı yok. Dolayısıyla oradaki açıklama, o olayla, olgu ile ilgiliydi. Bu konunun olayla ilgilisi olmadığını şimdilik düşünüyoruz" diye konuştu.

ALMANYA'NIN İDDİALARINI YALANLAMIŞTI, BOMBA PATLADI!

Almanya ilk olarak geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul Başkonsolosluğunu, Alman Lisesi’ni ve Ankara’daki büyükelçiliğini "olası bir saldırı tehdidi" sebebiyle bir günlüğüne kapatıldığını duyurmuştu. Bunun üzerine İstanbul Valiliğin internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklamada Vali Vasip Şahin şöyle demişti: "Bu tür haberlerin ‘terör örgütlerine müzahir kişilerce ülkenin huzurunu bozmak amacıyla’ sosyal medyada yayılmaya çalışılıyor. Bu çerçevede ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin de ‘teyide muhtaç duyumlarına’ dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir."