“Vali Yardımcısı ve AKP adayı İşkur'dan alınacakları belirledi”

“Vali Yardımcısı ve AKP adayı İşkur'dan alınacakları belirledi”
31 Mart yerel seçiminde İYİ Parti’nin kazandığı ancak YSK’nın seçimin yenilenmesi kararı verdiği Kırıkkale Keskin’de belediye başkanvekilliğine AKP’den milletvekili aday adayı olan Osman Akbaş’ın atanmasına, İYİ Parti adayı Necati Alsancak’tan tepki geldi

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Kırıkkale Keskin’de İYİ Partili Necati Alsancak, 6 oy farkla belediye başkanlığı seçimini kazanmış, ancak AKP’nin yaptığı itiraz neticesinde kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle YSK seçimin yenilenmesi kararını vermişti. YSK, Necati Alsancak’ın da mazbatasını iptal etmişti.

Keskin’de yaşanan bir diğer çarpıcı gelişme ise, Kırıkkale Valiliği tarafından Keskin Belediye’sine AKP’den milletvekili aday adayı olan Vali Yardımcısı Osman Akbaş atanması oldu. İYİ Parti Keskin Belediye Başkan adayı Necati Alsancak, konu ile ilgili Yeniçağ’a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“VALİ KANUNU İŞLETMEDİ”

Yoğun bir tempo içerisinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Alsancak, “İnşallah, Allah hakkımızda hayırlısını nasip eder. Keskin halkının, kendi iradesine yapılana dersini vereceğini düşünüyorum.” dedi.

Alsancak, vali yardımcısının Keskin Belediyesi’ne atanmasına ise, “Vali bey kanunu işletmeden kayyum gibi, vekâleten bakacak bir Vali Yardımcısını Keskin’e oturttu. Olması gereken belediye meclis üyelerinin toplanıp belediye başkan vekilini seçmesiydi ve seçilen başkan vekilinin seçime kadar belediyeyi yönetmesiydi. Ama Vali bey kanunu işletmedi. Kanun söylediğinin yerine Vali Yardımcısını atadı. Atadığı isim de, Afyon’da AKP’den milletvekili aday adayı olmuş birisi. 4-5 tane görevi birden yürütüyor. Niye kanunsuzluk yapıyorsunuz? ‘Ben yaptım oldu’ anlayışının olmaması gerekir. Kanunun ilgili maddesinde, 10 gün içerisinde Vali belediye encümenlerini toplar, başkan vekilini seçer, görevi o yürütür diyor.” dedi.

“VALİ YARDIMCISI VE AKP ADAYI İŞKUR’DAN ALINACAKLARI BELİRLEDİ”

Alsancak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sen AKP’den aday adayı olmuşsun. AKP İl Başkanı gibi, ilçe başkanı gibi Keskin’i yönetmeye çalışıyorsun. Atanan ismin yapacağı her şey AKP adayına prim sağlayacak. Vali beyin kanuna riayet etmesi lazım. Ama etmedi. Bir milletvekili adayı adayını getirip buraya atıyor. Şimdi biz nasıl eşit şartlarda yarışacağız? Vali yardımcısı atandıktan sonra, ilçe spor müdürlüğüne İşkur’dan 60 tane eleman alınıyor. Kimseye sorulmadı. Bu 60 kişi hangi kriterlere göre alındı? Tamamen onların verdiği liste ile alınıyor. Vali Yardımcısı, Gençlik Spor İl Müdürü, AKP adayı ve ilçe başkanı oturdular bir liste belirlediler. Kendilerine oy verecek olanları aldılar. Bu adalet mi? Sizin adamınıza oy verecek adamı oraya al, diğerleri gâvur mu? Keskin’de dünya kadar işsiz var. Seçmenine göre mi eleman alacaksın? Vali Yardımcısının buraya atanması usulen uygun değil. Ama diyor ki, beni vali bey buraya görevlendirdi. Görevlendirdiyse, sen kamu görevlisisin. Kanuna aykırı bir şey tebliğ etse dahi kabul mü edilmesi lazım? Vali beye de söyledik. Bu hile dedik. Kanun gereği on gün içinde belediye encümeni toplanır, içerisinden başkan seçilir. Kanunda söyleneni niye yapmıyorsunuz? ‘Ben yaptım oldu’ olmaz. Zaten İstanbul’a zemin oluşturmak için Keskin seçimini iptal ettiler diye düşünüyorum.” dedi.

“BASKIYLA OY VERDİRTİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Keskin’de seçimin kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatan Alsancak, “Kısıtlı seçmenler 31 Mart’tan önce bütün seçimlerde oy kullanmış. Oy kullanmamaları gerekiyorsa, baştan seçmen listesine alınmamaları gerekiyordu. Seçim bittikten sonra listeden isimler çıkarılır mı? Ben burada sadece belediye başkan adayı ile yarışmıyorum. Bürokrasi ile de mücadele ediyorum. Vali Yardımcısı ile mücadele ediyorum. O zaman hiç seçim yapılmasın, direkt belediye başkanını atayın. 5 yıldır Keskin halkına hiçbir hizmeti olmamış bir belediye başkan adayına destek vermenin anlamı nedir? Keskin halkı mağdur oluyor. Keskin’de hiçbir Allah’ın kulu memnun değil ama baskıyla oy verdirtilmeye çalışılıyor.” dedi.

“SULAR AKMIYOR, ÇÖPLER ALINMIYOR, YOLLAR YAPILMAMIŞ”

Alsancak sözlerini şöyle tamamladı: “Seçmenlerim benden daha çok çalışıyor. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Keskin’in kaderini oyuncak durumuna getirdiler. Biz bunu değiştirmek için uğraşıyoruz. Bunun için bir siyaset ortaya koymaya çalışıyoruz. Biz belediye başkanının hizmet etmesi gerektiğini söylüyoruz. İnsanların suyu akmıyor, çöpü alınmıyor, yolları yapılmamış. AKP’nin bürokratları böyle bir adamı tekrar seçtirmek için elinden gelen mücadeleyi veriyorlar. Ama biz de Allah’a inanıyor ve güveniyoruz. “

İlgili Haberler