Vali Yerlikaya, "Şehir ve ülke ekonomisini tehdit ediyor"

Vali Yerlikaya, "Şehir ve ülke ekonomisini tehdit ediyor"
İstanbul’daki kayıt dışı Suriyeliler için ikinci kez çağrıda bulunan Vali Ali Yerlikaya, “Düzensiz göçlerle oluşan kayıt dışı istihdam şehir ve ülke ekonomisi ve toplumsal huzur çalışma barışını tehdit etmektedir” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ciner Yayın grubuna ziyarette bulundu. Burada İstanbul'daki düzensiz göç ve kayıt dışı istihdamla ilgili son verileri de paylaşan Yerlikaya, “Düzensiz göçlerle oluşan kayıt dışı istihdam şehir ve ülke ekonomisi ve toplumsal huzur çalışma barışını tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.

“2011 yılı Ekim ayından beri Suriye'den gelen bir göç dalgası var” diyen Vali Yerlika’nın açıklamaları şöyle:

“Ülke genelinde kayıtlı olan Suriyeli misafirlerimizin sayısı 3 Milyon 634 bin civarında bulunmaktadır. İstanbul’da 527 bin ikamet izinli, 3 bin uluslararası koruma, 547 bin Geçici Koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere toplam 1 milyon 77 bin yabancı var. Geçici Koruma Kapsamında bulunan 547 bin Suriyeli misafirimize karşı devlet politikalarımızda bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye, tüm mazlumların sığınağıdır”.

"ŞEHİR VE ÜLKE EKONOMİSİNİ TEHDİT EDİYOR"

Ali Yerlikaya, Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele'nin de önemine dikkat çekti. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi:

“İstanbul’da faaliyet gösteren meslek odaları ve işveren temsilcileriyle yaptığımız toplantılarda çalışma hayatına ilişkin birçok hususu birlikte değerlendirdik. Bunların başında kayıt dışı istihdam önemli bir sorun alanı oluşturuyor. Düzensiz göçlerle oluşan kayıt dışı istihdam şehir ve ülke ekonomisi ve toplumsal huzur çalışma barışını tehdit etmektedir. Bu konuyu da el birliğiyle çözeceğiz.”

İlgili Haberler