Validen sonra AKPli belediye başkanından da şeyhe ziyaret

Validen sonra AKPli belediye başkanından da şeyhe ziyaret
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın ziyaretinin ardından AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de şeyh İzzeddin Aksan’a ziyarette bulundu. Beyazgül ziyareti "Din alimi İzzeddin Aksan Hocayı ziyaret ettim" diyerek sosyal medyadan paylaştı.

AKP''li Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Nakşibendi tarikatının Gaznevi kolunun manevi lideri kabul edilen şeyh İzzeddin Aksan’ı ziyaret etti. 

Şanlıurfa Valiliği’ne 11 Mayıs 2022’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Salih Ayhan, göreve geldikten yaklaşık 40 gün sonra şeyhlerle bir araya gelmesi gündem olmuştu.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Şeyhleri muhatap alarak görüşen Vali Salih Ayhan, görev sınırlarını aşmıştır. Ayhan, görevden el çektirilmeli ve hakkında adli işlem yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. 

AKP''Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN ''ŞEYH'' ZİYARETİ

Vali Ayhan’ın şeyhlerle bir araya gelmesinin ardından AKP''li Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Nakşibendi tarikatının Gaznevi kolunun manevi lideri kabul edilen şeyh İzzeddin Aksan’ı ziyaret etti. 

Kendisine ait resmi sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafta Zeynel Abidin Beyazgül, “Olağan olmayan ise bu ziyaretlerin olumsuz şekilde manşetlere taşınmasıdır” sözlerini ekledi.

AKP''li Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül''ün paylaşımı şöyle: 

"Din alimi İzzeddin Aksan Hocayı ziyaret ettim.

Olağan olan devlet yetkililerinin kanaat önderlerini ziyaret etmeleridir. Olağan olmayan ise bu ziyaretlerin olumsuz şekilde manşetlere taşınmasıdır."

İlgili Haberler