Valilik indirin dedi: İzmir'de bayraklar yerlerde sürülerek toplandı

Valilik indirin dedi: İzmir'de bayraklar yerlerde sürülerek toplandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sebebiyle asılan Türk bayrakları ile İzmir Karabağlar Belediyesi'ne ait flamalar Valiliğin kararıyla toplatıldı. Türk bayraklarının özensiz toplanması ise tepkilere neden oldu.

İzmir Karabağlar'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tartışmalara neden oldu. Belediye tarafından kutlamaların yapılacağı stat ve çevresine asılan Türk bayrağı, Atatürk posteri ve belediye logosunun bulunduğu flamalar Valiliğin emriyle toplatıldı. 

Bayrakların okul görevlilerince yerlerde sürüklenerek kaldırılması tepkilere neden oldu. Bayraklamanın her bayram yapılan olağan bir uygulama olduğunu, en son 23 Nisan’da da aynı şerit bayrakların tören alanına asıldığını vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, gelişmeye tepki göstererek tören başlamadan alanı terk etti.

Cumhuriyet'in haberine göre, kaymakamlık gibi belediyenin de bir kamu kurumu olduğunu vurgulayan Selvitopu, "Kaymakamlık, belediye amblemi olmayacak diye bir karar almış. ‘Her bayramda asıyoruz, kaldırmayacağız’ dedik. Bayraklarda ne parti logosu var, ne siyasi bir yan. Belediye kamu kurumu değil mi? Kaymakamlık neyse belediye de aynı. Türk bayrağı, Atatürk siyasi değil. Kararı ve bayrakların yerlerde sürüklenerek gelişigüzel, özensiz toplanmasını içime sindiremediğim için alanı terk ettim. Üstelik bu bayraklar tören alanında bile değildi. Okulun yan duvarlarında, tribünlerin arkasındaydı" dedi.

İlgili Haberler