Valilik ve Başsavcılık’tan Kılıçdaroğlu’na saldırı açıklaması

Valilik ve Başsavcılık’tan Kılıçdaroğlu’na saldırı açıklaması
Ankara Valiliği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama geldi.

Ankara Valiliği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin Ankara Valiliği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda olaya ilişkin soruşturma başladığı bildirildi.

Provokasyona ilişkin Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA: "SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

Hakkari’de bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir grubun saldırasına uğradı.

Cenaze namazı öncesinde protesto edilen Kılıçdaroğlu'nun üzerine namazın ardından kalabalık bir grup yürüdü. Yaşanan arbedede saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü yüzünden düştü. Arbede sırasında birkaç kişinin Kılıçdaroğlu'na vurduğu görüldü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak aracıyla mahallede bulunan bir eve götürüldü. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Kılıçdaroğlu cami avlusundan güçlükle çıkarıldı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlilerinin olaya müdahale ettiği, Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu bildirildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN GÖTÜRÜLDÜĞÜ EVE DE SALDIRI

Yaşanan provokasyonun ardından Kılıçdaroğlu'nun götürüldüğü ev de saldırıya uğradı. Saldırıda bulunan grubun evi taşladığı ve içeri girmeye çalıştığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.

ZIRHLI ARAÇ İLE EVDEN ÇIKARILDI

Öte yandan evin önündeki kalabalığın dağıtılmasının ardından Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geçtiği bildirildi. Daha sonra CHP lideri zırhlı araç ile tutulduğu evden çıkarıldı.