Valilikten Suriyelilere yardım kampanyası!

Valilikten Suriyelilere yardım kampanyası!
Çorum'da valilik tarafından başlatılan Suriyelilere yardım kampanyası tepkilere neden oldu. İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ise, valiliğin kampanyasına karşı, "Suriyeliler geriye dönsün" kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Cuma ŞAHİN / ÇORUM

Çorum'da Suriyeliler nedeniyle kampanya savaşı yaşanıyor. Valilik tarafından başlatılan ve tepkilere neden olan Suriyelilere yardım kampanyasına karşı İYİ Parti tarafından "Suriyelier geriye dönsün" kampanyası başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, "Esnafa, çiftçiye koy peşin vergi. Kendi ülkesinde garip olan esnaf, çifçi mülteci konumuna düşmüş iken; Çorum’da başlatılan Suriyelilerle yardım kampanyası başlatılıyor. Kim Muhacir, kim Ensar? Biz de Suriyeliler ülkesine dönsün kampanyasını başlatıyoruz." dedi.

Özsaçmacı, Çorum Valiliği ve ÇESOB gibi STK'ların yapmış olduğu açıklamanın Çorum esnafını derinden üzdüğünü dile getirdi. İYİ Parti olarak bu konu hakkında kamuoyu araştırması yaptıklarını belirten Özsaçmacı, "Çorum halkı Valiliğin ve STK ların bu girişimini desteklemiyor. Çorum esnafı ekonomik nedenlerden kapılarına kilit vururken, gençlerimiz ekonomik nedenlerle intihar ederken ortada görünmeyenlerin ve tedbir almayanların bu şekildeki bir oluşuma ön ayak olmalarını anlamak mümkün değil. Biz de İYİ Parti olarak 'Suriyeliler geri dönsün' kampanyası başlatıyoruz" dedi.

CHP'DEN DE TEPKİ GELDİ

Diğer yandan kampanyaya bir tepki de CHP Çorum Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz'dan geldi.  Yılmaz, ‘Caminin içi dururken dışında namaz kılınmaz’ diyerek, Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyasına vatandaşların destekte bulunmamalarını istedi.

Yılmaz şöyle dedi; "Şehrimizde ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir sürü insanımız intihar ederek canlarına kıyarken sessiz kalan yetkililer, sivil toplum kuruluşları iki gündür Suriyelilere yardım seferberliği başlattılar.

Açıkça görmekteyiz ki yukarıdan gelen talimatlarla bu kampanyalar düzenleniyor. Bu konuda bir sürü atasözümüz var. Caminin içi dururken dışında namaz kılınmaz, evde çoluk çocuk açken camdan sadaka dağıtıyor gibi. Çok kıymetli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu kampanyaya destek vermeyin.

Kendi insanımız ekonomik bunalım nedeni ile canlarına kıyarken, ekmek parasına muhtaç insanlarımızın sayısı her geçen gün artarken, intihar vakalarına her gün bir yenisi eklenirken biz Suriyelilere yardım edemeyiz. Arap seviciliği yapan iktidar Suriye politikasında attığı yanlış adımların bedelini milletimize ödetmeye devam ediyor.

İnsanlık dramının büyüğü ülkemizde ve son zamanlarda şehrimizde yaşanmaktadır. Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen, düştüğü maddi sıkıntıdan kurtulamayan babanın çocuğundan özür dileyerek canına kıydığı feryadı duymayan, duymak istemeyen iktidarın temsilcisi siyasiler, mülki idare amirleri ve yetkililerin intihar vakalarına karşı sergilediği duyarsızlığı da kınıyorum.”