Esnafı azarladığı görüntülere yayın yasağı getirilmişti. Saray’ın hışmından kurtulamadı

Esnafı azarladığı görüntülere yayın yasağı getirilmişti. Saray’ın hışmından kurtulamadı
Eşi iktidarı eleştirdiği için görevden alınan Valı Kocabıyık’a sokak ortasında vatandaşı azarladığında ise sahip çıkılmıştı. Devamında ise valinin vatandaşı azarladığı haberlere yayın yasağı gelmişti.

Eşi AKP''li eski Milletvekili Recep Kocabıyık''ın Gezi Davası kararı nedeniyle iktidarı eleştirmesinin ardından görevden alınan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, daha önce sokak ortasında vatandaşları azarlamıştı.

Uşak''ın en kalabalık caddelerinden biri olan İsmet Paşa Caddesi''nde teftişe çıkan Funda Kocabıyık, vatandaşları azarlayarak sert tedbirler alınacağını söylemişti.

Vali Kocabıyık, caddede hızla yürüdüğü esnada sıraya giren vatandaşlara yönelerek "Sosyal mesafeyi ayarlayın. Herkes, haydi!" diyerek emir vermişti.

Gelen tepkilerin ardından ise İçişleri Bakanı Soylu, valiye sahip çıkmış ve durumun mazur görülebileceğini dile getirmişti.

Soylu’nun sahip çıktığı valinin haberlerine de mahkeme kararıyla yayın yasağı getirilmişti.

İşte yayın yasağı getirilen o haberin kapağı:

Kocabıyık, söz konusu iktidara eleştiri olunca, eleştiriyi kendi yapmamış olsa bile mazur görülmedi ve jet hızıyla İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekildi.

Kocabıyık, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici görevlendirme ile Ankara’ya çekildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; "Uşak Valisi Funda Kocabıyık, geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" denildi.

Öte yandan Kocabıyık’ı görevinden eden açıklamalara imza atan AKP’li eski vekil Recep Kocabıyık FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için "Son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerindendir" ifadelerini kullanan ve pek çok defa Gülen’i savunan bir isim…

İlgili Haberler