Valör nedir? Valör ne demek? BDDK’nın açıkladığı Valör ne anlama gelmekte?

Valör nedir? Valör ne demek? BDDK’nın açıkladığı Valör ne anlama gelmekte?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’nun altın alımlarıyla ilgili açıklaması sonrası valör nedir? Valör ne demek? kelimeleri en çok arananlar arasında yer aldı. Peki Valör nedir? Valör ne demek?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) dün yaptığı açıklamada, “Yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacak” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar ise valör nedir? Valör ne demek? Sorularının cevaplarını merak ediyor. İşte valör kelimesiyle ilgili merak edilenler…

VALÖR NEDİR?

Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihe verilen isimdir. Valör, işlemin yapılış tarihi ile işlemin gerçekleşme, değer kazanma tarihi arasındaki farkı anlatmak için kullanılmaktadır. Bankacılık sisteminde bu kelime valör tarihi olarak karşımıza çıkar. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.

VALÖR TARİHİ NEDİR?

Valör tarihi, işlemin karşılıklı olarak muhasebe hesaplarına alınacak ve borç geçtiği, özetle işlemin fiilen gerçekleştiği tarihtir. Fransızca "valeur" kelimesinden türemiştir.,

BDDK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Kurumdan yapılan açıklama şu şekilde;

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 21.05.2020 tarih ve 9033 sayılı Kararı ile; Finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen; 22.05.2020 tarihinden itibaren; gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gr ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir."