Prof. Naci Görür’den Van depremi sonrası flaş açıklama

Prof. Naci Görür’den Van depremi sonrası flaş açıklama
Van'da merkez üssü Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Naci Görür’den açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 21.35’te merkez üssü Tuşba ilçesinde Richter ölçeğine 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin ardından Van Valiliği’nin sosyal medyada hesabından yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken, valilik tarafından tedbir amaçlı depremin merkez üssü Tuşba ilçesine ekip sevk edildiği belirtildi.

PROF. NACİ GÖRÜR''DEN AÇIKLAMA

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de, depremle ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve daha büyük bir deprem beklemediğini belirten Prof. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok.

Arkadaşlar, birçok takipcim yöredeki çeşitli fayları belirterek soruyorlar. Benim büyük deprem (7,0 gibi) beklenmez demem Van Fay zonu için geçerlidir, çünkü burada 2011’de 7,2 büyüklüğünde deprem olmuştu, sevgiyle."

İşte o paylaşım:

 

İlgili Haberler