Van'da şiddetli patlama!

Van'da şiddetli patlama!
Van‘ın Beşyol mevkiinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Van Valiliği, "Saat 10.50'de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46'sı sivil, 2'si polis 48 kişi yaralandı" açıklaması yaptı.

Son dakika haberi: PKK'lı teröristler Kurban Bayramı'nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi.  Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi. Saldırıda 3'ü ağır 27 kişi yaralandı" dedi. Van Valiliği, "Saat 10.50'de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46'sı sivil, 2'si polis 48 kişi yaralandı" açıklaması yaptı.

Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü.

Saldırıda AKP İl Başkanlığı binası ile bölgedeki bir otel büyük çapta hasar gördü,Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğünün bulunduğu binadaki bazı iş yerlerinin de camları kırıldı. Bölgeye doğalgaz kokusu yayılması üzerine ekipler çalışma yaptı.

Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi. Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

BOMBALI ARAÇLA AKP BİNASI VE POLİSLER HEDEF ALINDI

AK Parti Milletvekili Beşir Atalay CNN Türk'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Burası Van’ın merkezidir. Beşyol kavşağı önemli bir merkezdir. Demokrasi nöbetleri de orada yapılmıştır. Orada bir bomba yüklü araç, getiriliyor park ediliyor ve o patlatılıyor. Ama hamd olsun o bina bizim binamız parti binamız zaten, bizim bayramlaşmamız yoktu, yarın programımız. Ama orada polis noktası vardır, önemli bir nokta. Tabi bir hedef de orası. Orada birkaç polisimiz yaralı. Bize verilen şu anda bilgi hastanelerimizde biri ağır yaralı, hayat riski taşıyan bir yaralımız var. Diğerleriyle ilgili hayat riski ifade edilmiyor. Dualarımız inşallah hayat kaybımız olmaz, yaralılarımız şifa bulur iyileşir. Hatırlanırsa kısa süre önce Van’da yine benzer bir olay olmuştu. Ona benzer bir olay olarak değerlendiriliyor. Ağır yaralanan kişinin bir sivil olduğu ifade edildi. Polislerimizden iki kişi yaralandı.

Çok uzun süredir bu terör örgütü Van üzerinde çok çalışıyor. Ama Van’a sirayet edemediler. Van’da güçlü vatandaş desteği alamadılar. Vanlı bunlara karşı çok ciddi şekilde direndi. Buralarda da mahallelerde, diğer ilçelerimizde olduğu gibi yapmak istediler ama vatandaş bunlara çok ciddi tepki koydu, müsaade etmedi. Yani vatandaş, biz size oy verdik ama buna müsaade etmeyiz dedi. Bunlar hala zorluyorlar. Van insanı tabi teröre karşı çok duyarlı. Böyle ancak bomba yüklü araç vesaire ile tedirgin ediyorlar. Yoksa Van’da vatandaşın bunlara karşı desteği söz konusu değil"