Van’daki çığ felaketiyle ilgili flaş iddia!

Van’daki çığ felaketiyle ilgili flaş iddia!
Van’da meydana gelen ve toplam 39 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasının Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın katıldığı bir etkinlik sonrası çığ uyarılarına rağmen yola çıkmakta ısrar etmesi sonrası meydana geldiği öğrenildi.

Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen ve toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği iki çığ faciasıyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, düşen ilk çığda yaralanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski milletvekili Gülşen Orhan’ın çığ uyarısına rağmen yola çıkmak istediğini belirterek, Orhan’ın bulunduğu aracın ve yolu açmak için kullanılan iş makinalarının çığın altında kaldığını söyledi. Bülent Aydemir ayrıca arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılan iş makinalarının çıkardığı yüksek sesin ise 34 kişinin hayatını kaybettiği ikinci çığı tetiklediğini sözlerine ekledi.

Van’da meydana gelen iki çığ faciasında toplam 39 kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz Salı günü meydana gelen ilk çığda bir minibüs ve bir iş makinası kar altında kalmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti. Minibüsün içinde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP’li eski vekil Gülşen Orhan ise yaralı olarak kurtarılmıştı. Çarşamba günü ise bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını sürdüren ekibin üzerine çığ düşmüş ve 33 kişi hayatını kaybetmişti.

ÇIĞ FELAKETİNDE BÜYÜK İHMAL İDDİASI

Van’da meydana gelen iki çığ felaketinin arkasında büyük bir ihmalin olduğu iddia edildi. Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Çatak ilçesinde düzenlenen bir etkinliğe katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın çığ tehlikesi uyarılarına rağmen yola çıkmakta ısrar ettiğini belirterek, iş makinalarıyla yolu açtırdığını ve sonrasında çığ altında kaldıklarını söyledi.

Öte yandan Aydemir, bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan iş makinalarının çıkardığı yüksek sesin de ikinci çığı tetiklediğini belirtti.

İlgili Haberler