Varlık Barışı’nda süre yeniden uzadı

Varlık Barışı’nda süre yeniden uzadı
Yurt dışından kaynağı sorulmadan para gelmesine neden olduğu için tartışma konusu olan Varlık Barşı’nda süre yeniden uzadı. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile söz konusu uygulama 6 ay daha geçerli olacak.

Yurt dışından kaynağı sorulmadan Türkiye’ye döviz gelmesini sağlayan Varlık Barışı’nda süre 3. Defa uzatıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Varlık Barışı uygulamasında süre 6 ay daha uzadı.

Yurt dışından kaynağını belirtmek zorunda olmadan Türkiye'ye döviz getirilmesini amaçlayan Varlık Barışı'nın süresi daha önce 2 kez daha uzatılmıştı.

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışındaki para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilmesine ilişkin düzenlemeleri içeren varlık barışı uygulamasında süre 6 ay uzatıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildirilmesi için tanınan ve yıl sonunda sona erecek süre, 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldı.