Varlık Fonu'ndaki gizli gerçeği İYİ Partili Erhan Usta ortaya çıkardı

Varlık Fonu'ndaki gizli gerçeği İYİ Partili Erhan Usta ortaya çıkardı
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığının Varlık Fonu denetim raporunu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na gizli ibaresiyle gönderdiğini ifade etti. Usta, "Varlık Fonu Kanununda gizlilik olmamasına rağmen, Devlet Denetleme Kurulu ara yüz gibi kullanılarak denetim raporu karartılıyor." dedi.

Sayıştay raporlarından muaf olması ve yapısı nedeniyle Türkiye'de tartışmaların odağında olan Varlık Fonu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama İYİ Parti'den geldi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Cumhurbaşkanlığı, Varlık Fonu denetim raporunu gizli ibaresiyle komisyona göndererek TBMM’nin iradesine müdahale ediyor. Raporun içeriğini Komisyonda açıklamamız durumunda bunun suç olup olmayacağını sorduğumuzda bunun kararını hakimler verir diyor Komisyon Başkanı." ifadelerini kullandı.

Usta, "Varlık Fonu Kanununda gizlilik olmamasına rağmen, Devlet Denetleme Kurulu ara yüz gibi kullanılarak denetim raporu karartılıyor. İYİ Parti Grubu olarak mahkemelerin gölgesinde denetim yapamayacağımızı ifade ederek Komisyon görüşmelerini terk ettik." dedi.