Varol Ürkmez hayatını kaybetti. Adı şike ve kadınlarla anılıyordu

Varol Ürkmez hayatını kaybetti. Adı şike ve kadınlarla anılıyordu
A Milli Futbol Takımı'nın eski kalecilerinden Varol Ürkmez, geçirdiği kalp krizi sonucu 84 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Ürkmez'in bugün ikindi ezanında Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi. Varol Ürkmez için, 29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında oynanacak tüm maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Beşiktaş, Altay, Galatasaray, Manisaspor ve Gençlerbirliği gibi takımlarda forma giyen Varol Ürkmez, geçirdiği ani kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

ANİ KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Dün evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Ürkmez'e ilk müdahele Siyami Ersek Hastanesi'nde yapıldı. Yapılan kontrolleren ardından Ürkmez'in kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Ürkmez tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Milli kaleci uzun yıllardır kanser tedavisi görüyordu.

Varol Ürkmez, 1937 yılında Sakarya'da dünyaya geldi. Kariyerine Beşiktaş'ta başlayan efsane keleci sırasıyla Altay, Galatasaray, Manisaspor, Gençlerbirliği gibi takımlarda oynadı.

Uzun süre Milli Takım'ın da kalesini koruyan Varol Ürkmez, 84 yaşındaydı. Ürkmez bugün ikindi ezanında Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

"FUTBOL VAR OLDUĞU SÜRECE ŞİKE OLACAKTIR"

Bir dönem kiralık oynadığı Manisa'da Futbolcular Derneği'ni ziyaret eden Ürkmez, o yıllardaki resimlerin ve anıların kitaplaştırıldığı "Dünden Bugüne" kitabını inceledi.

Adının birçok kez şikeyle anıldığını belirten Varol Ürkmez, "Futbol var olduğu sürece şike olacaktır. Kim olmayacak derse kendini kandırır. Kaldı ki benim için 'Şikeci Varol' diyorlardı. Çünkü ben gol yememek için para alırdım. Aldığım para ise öyle bugünkü gibi milyon dolarlar değil 150 lira öderlerdi. Ben de onu eğlence merkezinde eritir gelirdim" dedi.

iuee.jpg

"100 TELEFONDAN SESİ HOŞUMA GİDENLE BULUŞURDUM"

Ürkmez, Milliyet Gazetesi'ne verdiği bir röportajda,  "52 kez nişanlanmışsınız. Sormadan edemeyeceğim: Bu nasıl mümkün olabilir? Öyle tanımadan etmeden?" sorusuna, "O zaman kampa girerdik, her gün 100 telefon gelirdi kızlardan. Sesi hoşuma gidenle buluşurdum." diye cevap verdi.

"FATMA GİRİK İÇİN İLK EŞİMDEN BOŞANDIM"

Fatma Girik ile de konuşan Ürkmez, "Fatma’yla evlenmek için ilk eşimden boşandım. Ciddiydi onunla." ifadelerini kullandı. Muhabirin, "En çok hangisini sevdiniz?" sorusuna ise, "Fatma’yı... Çok delikanlıydı." dedi.

538b3180-5095-4ad1-bae6-5fe1a5e81775.jpeg

"GOL YEME NİŞANIN BENDEN"

Futbol oynadığı dönemlerle ilgili de konuşan Ürkmez, "Bana yönetici geliyordu, Varol gol yeme, nişanın benden” diyorlardı Altay’da. O zaman büyük paralar yiyorduk gece hayatında. Sabaha karşı bizi dışarıda gördükleri zaman laf olurdu. Adnan Şenses, Tanju Okan, Öztürk Serengil’le hep arkadaştım.

Ürkmez ayrıca,  ‘rica’ üzerine gol yememek için para aldığını ve ‘açlarla’ yediğini söyledi.

ÖZEL HAYATI

1957'de Emel Ürkmez ile ilk evliliğini yapan Ürkmez'in bu evlilikten 1 Temmuz 1958 günü Sibel isimli kız çocuğu dünyaya geldi.  Suzan Avcı ile bir Beşiktaş-Altay maçından sonra evlenmeye karar verseler de ilişkileri evlilikle sonuçlanamadı. Toplamda 5 nikâh, 52 nişan yapmıştır.

1964-65 sezonu sonrası bir grup tarafından maç sattığı iddiası ile dövülmüştü. Ürkmez, bu nedenle "Şikeci Varol" lakabını almışsa da asla böyle bir olayın gerçekleştiğini kabul etmemiştir. 1967'de ise rakip takımdan bir futbolcuyu yumrukladığı için ceza aldı. 1968'de Altay tarafından kadro dışı bırakıldı. 1969'da adı bir kaçakçılık davasına karışan futbolcu hapse atıldı. Tutukluluğu yaklaşık 2 ay boyunca sürdü. 1971'te yine bir otomobil kaçakçılığı suçundan yakalanıp hapse atıldı.

e986fdabb9184172b8f74f26b0a49d7c.jpg

FEDERASYON VE ALTAY AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takımımızın eski kalecisi Varol Ürkmez’in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Varol Ürkmez’e Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, Altay Kulübü ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

ieueuieiuiue.jpg

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay da unutulmaz kalecisi Varol Ürkmez için bir mesaj yayımladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "1960-1968 yıllarında formamızı giyen, A Milli kalecimiz Varol Ürkmez 84 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Yeteneği, renkli kişiliğiyle Türk futbolu ve Büyük Altay'ımızda bıraktığı tüm izleri unutmayacağız. Merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

ekran-alintisi-20210129145521.jpg

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK

Varol Ürkmez için, 29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında oynanacak tüm maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.