Vatan Partisi'nin önde gelen isimleri yeni parti kurdu

Vatan Partisi'nin önde gelen isimleri yeni parti kurdu
Son dönemde iktidara yakın duruşuyla dikkat çeken Doğu Perinçek'in lideri olduğu Vatan Partisi'nin önde gelen isimleri arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl buradan ayrılan isimler, Sosyalist Cumhuriyet Partisi'ni kurdular. 

Yaklaşık bir yıldır örgütlenme çalışmalarını sürdüren Milli Demokratik Devrim Hareketi (MDD), geçtiğimiz günlerde Altınokta Körlere Hizmet Vakfı''nın Ankara’daki Konferans salonunda yaptığı toplantıyla Sosyalist Cumhuriyet Partisi''nin kuruluşunu gerçekleştirdi.

Önemli kısmını Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi’den ayrılanların oluşturduğu parti kurucuları arasında, 68 gençlik hareketinden, işçi ve memur mücadelesinden kişiler, sanatçılar, kadınlar ve gençler de yer aldı.

KİMLER VAR?

Kurucular arasında 68 gençlik hareketinden; Mahir Çayan’ın yakın arkadaşı ve THKP-C hareketinin liderlerinden Kamil Dede, 68 hareketinde en uzun süre hapis yatmış ismi olarak bilinen Hikmet Çiçek, Perinçek’in yönettiği Aydınlık hareketinin liderlerinden Mehmet Bedri Gültekin, Osman Aydın Şahin, Ömer Şahin''in isimleri dikkat çekti.

Mehmet Bedri Gültekin; Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve Vatan Partisi’nde, genel başkan yardımcılıkları, genel sekreterlik ve genel başkan vekilliği gibi önemli görevlerde bulunmuştu.

Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin kurucuları arasında Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve Vatan Partisi’nde Merkez Karar Kurulu üyeliği ve İşçi-Sendika Bürosu yöneticiliği, Aydınlık gazetesinde Emek sayfasının köşe yazarlığını yapmış olan Mehmet Akkaya da yer aldı.

Spiker Gülgün Feyman Budak, yayıncı İsmet Arslan, sanatçı Mehmet Akif Şenoğlu, müzisyenler Fatih Veli Ölmez ve Ata Yıkar da kurucular arasında.

TİKP, SOSYALİST CUMHURİYET PARTİSİ’NE KATILDI

Vatan Partisi’nin önceki adı olan İşçi Partisi döneminde Köylü Bürosu Başkanlığı yaparken 2010 yılında partiden ayrılarak arkadaşları ile Türkiye İşçi Köylü Partisi’ni (TİKP) kuran İsmail Durna da Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları arasında bulunuyor.

TİKP delegeleri, Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin kuruluşu arifesinde olağanüstü kongre yaparak partiyi kapatma ve bütün üyelerle Sosyalist Cumhuriyet Partisi’ne katılma kararı aldılar.

İsmail Durna, yeni kurulan Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nde Başkanlık Kurulu Üyesi olarak görev aldı.