Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Vatandaş adalet, İktidar rant peşinde...

"İstanbul'u bitirdiler şimdi de İzmir'de yeni rant alanları açmanın peşindeler" tesbiti çok doğru. AKP iktidarının sadece İstanbul'da imar ve arsa rantının toplamı 1 trilyon doları geçmiş durumda. 6 milyonluk Ankara'da İ. Melih Gökçek'in yaptığı imar 18 milyonluk kent için planlanmış. Başkenti parsel parsel satan Gökçek'in "Ben O'nun kolunu kestim, o benim sakalımı" diyen Bülent Arınç memleketi Manisa'ya baksın önce. Üstelik Arınç hukukçudur. Mahkemelerin verdiği karardan haberi yok mu? FETÖ konusunda "Kandırıldık!" diye günah çıkaran Bülent Arınç siyasi hayatının sonuna geldiği dönemde memleketi Manisa'ya hizmet etmek istiyorsa aşağıdaki satırları okusun.

Ceza ve Tevkifevleri eski Genel Müdürü ve HSYK Başkanvekili Ali Suat Ertosun'u kamuoyu başarılı hizmetleri ile tanır. Ertosun ve ailesi, Cumhuriyet değerlerine bağlı ve memleketleri Manisa'ya hizmetleri ile bilinir. Çok değerli ağabeyim emekli Jandarma Albay Şahap Yaralı da Manisalı'dır. Şahap Ağabey emeklilikten sonra siyasete atıldı. DP Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. İYİ Parti'nin kuruluşunda büyük emekleri vardır. Son seçimde Manisa'dan İYİ Parti Milletvekili adayı olmuştu. Nitekim Manisa milletvekili seçilen zat AKP'ye transfer oldu. Yaralı da, Ertosun gibi memleket sevdalısıdır. Geçtiğimiz hafta mahkeme belgeleriyle Manisa'daki Beyaz Fil binasına ilişkin bilgiler verdi. Beyaz Fil binası kültür varlığı olarak yıllar önce tescil edilmiş. Rant peşinde olanlar kararın iptalini istemişler. Avukat Süheyla Ertosun ailesi ve Manisalılar adına Manisa 2. İdare Mahkemesi ve İstinaf Mercii İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi'nce kabul edilen davayı, Danıştay'da onamış. Danıştay 6. Dairenin 2019/21.055 Esas ve 2020/4333 karar sayısı ile "Türk Milleti Adına" kültür varlığı olarak ilan edilmiş. Fakat rantiyeciler hukuk tanımıyor. Taşınmaz kültür varlığı iken 30 milyon 450 bin TL'ye satılmış. 3 dönüm büyüklüğünde müstakil bir ada olan arazi Manisa'nın merkezinde. Binayı satın alan şirket Beyaz Fil binasını yıkıp yerine AVM, otel ve rezidans yapmak için kolları sıvamış. Bu tarihi yapının fotoğrafları "Beyaz Fil Yıkılmasın" adlı facebook sitesinde yer alıyor. Manisalı'ların kurup, yıkılmasını engellemek için yürüttüğü kampanyanın da desteklenmesi şart. Danıştay kararı ile hem kültür varlığı korunmuş hem de rant ve yağmanın önüne geçilmiş. Fakat canım memleketimde hukuk hiçe sayıldığı için yağmacılar çalışmalarını sürdürüyor. Minareyi çalarken kılıf uydurma da pek mahir olanlara karşı Manisalı'lar teyakkuz halinde bekliyor.

Lafa gelince "Memleketim" naraları atanlar, seçim dönemlerinde bol keseden vaatlerde bulunanlar bakalım Manisa'lıları kandırabilecek mi?

Başta Sayın Ali Suat Ertosun olmak üzere hukuk mücadelesini sürdüren Süheyla Ertosun ve Şahap Yaralı'ya teşekkür ediyorum. İlgili bakanlıkların dikkatini çekmek için Bülent Arınç'tan da en kısa zamanda bir açıklama bekliyorum.

Ve bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Fatih Sultan Mehmet resmini alarak Türkiye'ye kazandırdığı için de tebrik ediyorum. Osmanlıcılık sevdalılarının da sesi çıkmıyor. Çamur atmaya kalkışanlar rezil oluyor.

Yazarın Diğer Yazıları