Vatandaş balık fiyatlarını görünce sadece yutkunup gidiyor. 50 yıldır balıkçıyım hayatımda böyle bir şey görmedim

Vatandaş balık fiyatlarını görünce sadece yutkunup gidiyor. 50 yıldır balıkçıyım hayatımda böyle bir şey görmedim
Alım gücü düşen vatandaş yükselen fiyatlar nedeniyle balık yemekte zorlanıyor. Soğuk hava nedeniyle balıkçılar ağ atmakta zorlanınca geçen yıl kilosu 15 liraya alınan hamsi 35 lirayı görürken, balıkçılar bu yıl ucuz balığın hayal olduğunu söylüyor.

berkay-bigec-016.pngBerkay Bigeç / Yeniçağ Özel Haber

Yeniçağ TV hem vatandaşın hem de esnafın ekonomik durumunu yakından takip etmeye devam ediyor. Ankara'da Ulus Haline giden Yeniçağ TV ekibi hamsi fiyatlarının neden yüksek olduğunun peşine düştü.

50 yıldır halde balıkçılık yaptığını söyleyen bir esnaf "50 yıldır bu işi yapıyorum hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.

"15 GÜN TOK 15 GÜN AÇIZ"

Yeniçağ açıklamalarda bulunan emekli bir çift ise durumunu şöyle anlattı. "Millet ne yapacak bilmiyorum ki. Misafirliğe gidiyorum et alamadım yarım kilo balık aldım. Bu sene alınacak hiçbir şey kalmadı. Maaş 15 gün gidiyor kalan 15 gün açız. 1 bin 800 liraya nasıl geçineceksin? Dışardan gelmesiyle olmaz.

"ESNAFIM HİÇBİR YARDIMDAN FAYDALANAMADIM" 

Kırtasiye dükkanı işlettiğini söyleyen bir başka vatandaş ise hükümetin yardım kampanyalarından hiçbir şekilde yararlanamadığını belirterek "Tüm faturalarım, kiralarım, vergi borçlarım duruyor. En sonunda kapatacağım dükkanı" dedi.

 

İlgili Haberler