AKP'nin kalesinde Erdoğan’a büyük şok

AKP'nin kalesinde Erdoğan’a büyük şok
Ekonomik krizin etkisiyle AKP'ye ve Erdoğan'a desteği ile bilinen Konya'da iktidara olan destek giderek azalıyor. Vatandaş “Ben bu hükümete üç dönem oy verdim. Artık benim için AKP dönemi bitmiştir." diyerek isyan ediyor...

AKP''nin kalesi olarak bilinen, muhafazakar partilerin yüksek destek aldığı Konya''da iktidara destek azalıyor.

Son yapılan genel seçimde Konya''da Cumhur İttifakı yüzde 75 oy alarak toplam 15 milletvekilinin 12’sini kazanmıştı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74 oy almıştı.

Ekonomide yaşanan kriz, her geçen gün büyürken Konya''da da yurttaşlar ekonomiden şikayet etmeye başladı. İktidarın yanlışları olduğunu aktaran vatandaşların bir kısmı daha önce oy verdikleri Erdoğan ve AKP’den vazgeçme noktasına geldiklerini söylüyor.

"AKP DÖNEMİ ARTIK BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR''"

Medyascope''tan Okan Yücel''in haberine göre, daha önce AKP’ye oy verdiğini belirten bir genç, “Ben bu hükümete üç dönem oy verdim. Artık benim için AKP dönemi bitmiştir. ” dedi.

Bir başka yurttaş ise “İktidarın milleti kandırdığına inanıyorum. Doğru söylediği bir konuyla karşılaşmadım. Hükümetten bir yetkili konuştuğunda tansiyonum çıkıyor. Bir an önce seçim gelsin istiyorum. Erdoğan’ın karşısına çıkan ceketini koysa ona oy verebilirim” ifadelerini kullandı.

"DESTEĞE DEVAM ETME KONUSUNDA ŞÜPHELİYİM"

Konya’da restoran işleten bir esnaf ise gıda fiyatlarındaki artıştan şikayet ederrek fiyatlara zam yapmak zorunda kaldıklarını ve bunun da müşterilerinin sayısını azalttığını söyledi: “Müşteriler fiyatlardan şikayet ediyor. Ben de asgari ücretle çalışan biri nasıl geçiniyor merak ediyorum. Erdoğan’dan memnunum, bugüne kadar AK Parti’ye oy veriyordum ama desteklemeye devam etme konusunda şüpheliyim."

"OYLARINDA ERİME VAR"

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise Cumhur İttifakı’nın Konya’da yüzde 10 civarında bir erime yaşadığını, ancak bunun bir kırılma olmadığını söyledi.

Konya’nın iktidar olanaklarından ciddi ölçüde faydalandığını belirten Bektaş, “Diğer muhalefet partileriyle ortak görüşmeler yapıyoruz. Konya’da en az üç-dört milletvekili düşünüyoruz, oyumuz artmaya devam ediyor” diye konuştu.

"ŞU AN KONYA''DA İKİNCİ PARTİYİZ"

Gelecek Partisi kurulduktan sonra partinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olması nedeniyle Gelecek Partisi’ne ilgi başladığını aktaran Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Konya’daki AK Partili seçmenlerin Gelecek Partisi’ne teveccühü oluştu. Şu an Konya’da ikinci partiyiz. Geçen sene yaptığımız ankette Konya’da yüzde 20 civarında oyumuz çıktı” dedi.

CHP ile girilecek olası bir seçim ittifakının bu ilgiyi nasıl etkileyeceğini de değerlendiren Ekici, “CHP ile ittifaka girilmesi halinde oy tercihlerini tekrar düşüneceğini belirten bir kesim olabilir ama ekonomik durumdan dolayı, bu kesimin de çok fazla olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler