Vatandaşın başka çaresi kalmadı izahı olmayan şeyin mizahını yapıyor. Artık yağ alabilen böyle karşılanıyor

Vatandaşın başka çaresi kalmadı izahı olmayan şeyin mizahını yapıyor. Artık yağ alabilen böyle karşılanıyor
Korona virüs salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Yeni yılla beraber temel tüketim maddelerinde yapılan yüzde 60 ila 80 arasındaki zamlar sonrası vatandaşlar “izahı olmayan şeyin mizahı”nı yapmaya başladı.

Korona virüs salgınının olumsuz etkileri önce döviz kurlarında sonra da gıda ürünlerinde iyiden iyiye hissedilmeye başladı. Yeni yılla beraber yapılan zamlarla beraber temel tüketim maddelerinde yüzde 60-80 arasında artışlar yaşanırken 5 litrelik Ayçiçek yağının fiyatı da 75 liraya çıkmıştı.

“İZAHI OLMAYAN ŞEYİN MİZAHI OLUR”
“İzahı olmayan şeyin mizahı olur” mantığıyla vatandaşlar da zamlarla ilgili videolar çekip yayınlamaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Avukat Alpay Antmen tarafından sosyal medyada paylaşılan bir videoda da zamlar sonrasında evine Ayçiçek yağıyla gelen bir babanın törenle karşılanması kameralara yansıdı.

“MERASİMLE KARŞILANIYOR”
Antmen paylaşımında, “Ayçiçek yağı 4 ayda %60'lık zam sonrası merasim ve kutlamalar eşliğinde evlere giriş yapıyor...” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler