Vatandaşın Binali Yıldırım sorusuna devlet kurumları bile cevap veremiyor

Vatandaşın Binali Yıldırım sorusuna devlet kurumları bile cevap veremiyor
Meclis’teki görevini bırakmayan Yıldırım için, Erdoğan "İstifa etmesine gerek yok” dedi. CİMER konu hakkında sorulan soruyu cevapsız bıraktı, yanıt arayanları Meclis’e yönlendirdi. Soru TBMM’ye yöneltilirse, cevabı Yıldırım’a bağlı Kalem verecek.

Binali Yıldırım’ın İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğuna aday olmasına karşın, Meclis’teki görevini bırakmaması halkın tepkisini artırıyor. Konu hakkında devletin bazı kurumlarına sorularını ileten vatandaşlar ise tatmin edici bir yanıt alamadılar. Gazete2023’ün haberine göre, bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevine devam etmesi hakkında, “Anayasamıza aykırılık teşkil etmez mi?” sorusunu yöneltti.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN CEVAP YOK

CİMER soruyu Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Adalet Bakanlığı konuya ilişkin bir yanıt vermedi. CİMER, başvuruyu yapan vatandaşa, bize değil TBMM’ye sormanız gerekiyor dedi. CİMER’den gelen yanıtta şu ifadeler yer aldı: “CİMER’e yapılmış olan başvurunuz incelenmiştir. Belirtilen konuyla ilgili olarak TBMM'ye başvuru yapmanız gerekmektedir.”

MECLİS BAŞKANI’NI TBMM’YE SORUN

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesi planlanan TBMM Başkanı Binali Yıldırım için "İstifa etmesine gerek yok. Adayımız 29 Aralık'ta açıklanacak" dedi. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı CİMER ise konuyu Meclis’e yönlendirdi. Cevap verilmesi için Meclis’e yönlendirilen sorunun muhatabının, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a bağlı Kalem’ler olması da bambaşka bir açmazı beraberinde getirdi.

İlgili Haberler