"Vatandaşın dişiyle tırnağıyla doldurduğu kasa, böyle boşalıyor"

"Vatandaşın dişiyle tırnağıyla doldurduğu kasa, böyle boşalıyor"
TBMM'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 bin 600 ek gösterge sözünü hatırlatan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, "Vatandaşımızın vergileriyle, dişiyle tırnağıyla doldurduğu kasa, böyle boşalıyor." diyerek Suriyeliler harcanan paraya tepki gösterdi.

TBMM'de iktidarın ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden önce verdiği ek gösterge sözlerini hatırlatan ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden  İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, "Bütün eğitim camiası ve Polis teşkilatı sevinç içerisindeydi, seçimin üzerinden tam 17 ay geçti, 3600 ek göstergeden ses yok" dedi.

İYİ Partili Bahşi'nin açıklamaları şöyle:

"3600 ek gösterge,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimlerden önce televizyon kanallarında son dakika bir müjde vererek öğretmene, polise, sağlıkçıya ve din görevlisine 3600 ek gösterge vereceğini söylemişti,

Bütün eğitim camiası ve Polis teşkilatı sevinç içerisindeydi, seçimin üzerinden tam 17 ay geçti, 3600 ek göstergeden ses yok.

Bu güne kadar 1. Parti tarafından sorunun çözümü konusunda hiçbir somut adım atılmadı. Sadece bu konuda çalışmalarımız var, pozitif bakıyoruz denip geçiştiriliyor.

Yanlış dış politika yüzünden, ülkemizde yaşayan 4 milyondan fazla Suriyeli sığınmacılara 40 milyar dolarımızı harcadık. Bu para, Türkiye’nin 2019 bütçesinin dörtte biridir. Vatandaşımızın vergileriyle, dişiyle tırnağıyla doldurduğu kasa, böyle boşalıyor.

Bu para, çalışanlarımızın alamadığı maaş zammıdır, vatandaşımızın emeklilikte yaşa takılmasının sebebidir.

Memurlarımızın 3600 ek göstergesi, çarşıda-pazardaki zamlardır."