Vatandaşın parasıyla vakıf üniversitesine bina!

Vatandaşın parasıyla vakıf üniversitesine bina!
Vakıf üniversitesi olan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin yeni yerleşkesindeki ana binasını AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin yaptırdığı ortaya çıktı. Söz konusu üniversitesinin yönetiminde eski Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın da yer alması dikkat çekti.

Ümraniye Belediyesi'nin 2018 yılı raporunu açıklayan Sayıştay, dikkat çeken bir gerçeği de ortaya çıkarmış oldu.

Denetçilerin belirlemelerine göre, Diyanet Vakfı tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin Ümraniye'deki yeni yerleşkesinde bulunan ana kampüs binasının inşaatı belediye bütçesinden yaptırıldı.

Sayıştay, kamu kurum veya kuruluşu statüsünde olmayan vakıf üniversitesine ait binanın inşaatının belediye tarafından üstlenilmesinin mevzuata aykırı olduğunu belirterek, Ümraniye Belediyesi'ni uyardı.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 43 milyon liraya ‘Ümraniye 29 Mayıs Üniversitesi Kampüsü Projesi' adı altında rektörlük binası, iki adet derslik binası, yer altı otoparkı, avlu ve kütüphane inşa etti. 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YÖNETİMDE

Ümraniye Belediyesi'nin İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ana kampüs binasının inşaatını üstlendiği dönemde belediye başkanı olan Hasan Can, hali hazırda üniversitenin mütevelli heyeti üyesi.  Hasan Can'ın başkanı olduğu Ümraniye Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ise okulun hemen yanında 20 bin kişilik kapasiteye sahip olacak ilçenin en büyük camisinin inşaatını yapıyor.

İlgili Haberler