Vatandaşlar Anıtkabir'deki parkı söktü

Vatandaşlar Anıtkabir'deki parkı söktü
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir'e park yapılmasına tepki gösteren bir grup vatandaş, Anıtkabir'e gelerek parktaki salıncakları söktü.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir'e, bir kargo şirketinin desteğiyle çocuk parkı yapılmış, parkın yapıldığı yer Anıtkabir olunca duruma sosyal medyadan tepki yağmıştı.

Anıtkabir Komutanlığı'na tepki gösteren vatandaşlar, şikayetle ilgili bir geri dönüş alamayınca çözümü kendileri üretti.

SALINCAKLARI SÖKÜLDÜ

Anıtkabir önünde Akdeniz caddesinde toplanan grup, ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir'e girdi. Doğrudan çocuk parkına yönelen tepkili vatandaşlar, önce parkın salıncaklarını sökmeye başladı. Zincirleri ile birlikte sökülen salıncaklar bir asker tarafından depoya götürüldü.  Bu sırada parka gelerek tepkili vatandaşları sakinleştiren CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Anıtkabir Komutanı ile görüşüleceğini belirterek sökümü durdurdu. Daha sonra komutan ile görüşen Dereli, parktaki kaydırağa çıkarak bir konuşma yaptı. Komutanlığın parkın kaldırılacağı yönünde bilgi verdiğini açıkladı.  Dereli'nin sözleri alkışlarla karşılandı. Bu sırada askerler de parkı korumaya çalıştı, vatandaşlara müdahale etmedi ancak kaydırak üzerine çıkan bir asker de göğüs kamerası ile protestoyu görüntüledi.

SÖZ ALDIK, PARK KALDIRILACAK

Dereli konuyu Genelkurmay Başkanlığı ile görüştüklerini ve parkın kaldırılmasına karar verildiğini, konunun takipçisi olacaklarını da söyledi. Dereli yaptığı açıklamada da ‘'Ben bizzat Anıtkabir Komutanı ve Anıtlar Kurulu yetkilileri ile görüştüm. Vatandaşın büyük öfkesi olduğunu ilettim. Bize Genelkurmay Genel Sekreteri ile görüştüklerini ve parkın kaldırılması için çalışma başlattıklarını söylediler. Biz de bu karardan memnun olduğumuzu belirterek Atamızın huzuruna çıktık ve saygı duruşunda bulunduk. Durumun takipçisi olacağız'' dedi.

İlgili Haberler